Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone stopt met Wayfinder

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Telecombedrijf Vodafone stopt met het aanbieden van zijn navigatiesoftware Wayfinder. De telco kan niet opboksen tegen gratis diensten die Google en Nokia zijn begonnen.

Vodafone kocht het Zweedse bedrijf Wayfinder in 2008 voor dertig miljoen dollar. Door de komst van gratis navigatiediensten is de markt echter drastisch veranderd. "Mensen verwachten standaard navigatie te krijgen en verwachten ook hiervoor niet te hoeven betalen", verklaarde een woordvoerder tegenover persbureau Reuters.

Nokia en Google zijn ook bedreigingen geworden voor TomTom. Deze Amsterdamse onderneming is groot geworden met de verkoop van navigatiekastjes. Onder druk van de concurrentie zijn de prijzen van deze apparaten sterk gedaald.

In Duitsland werd TomTom de loef afgestoken door Navigon, dat zijn routeplanner gratis aanbiedt voor mobiele telefoons, te beginnen met de iPhone.

Meer info en online bestellen Vodafone mobiele telefonie - mobiel internet

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.