Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone stroomlijnt datatarieven in 78 landen

Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 augustus kunnen zakelijke Vodafone klanten met hun Vodafone UMTS datacard in 78 landen voor een vast tarief verbinding maken met niet-Vodafone netwerken.

Met een internationaal data-abonnement betaalt de klant nu een vaste prijs van € 7,50 (excl. BTW) per MB. Hierdoor kunnen zakelijke Vodafone klanten nu ook in het buitenland tegen transparante tarieven gebruik maken van datadiensten, zoals bijvoorbeeld internet, e-mail en toegang tot het bedrijfsnetwerk, ongeacht of ze op een Vodafone voordeelnetwerk of op een ander netwerk zitten. Met de vereenvoudiging van het tarief voor niet-Vodafone netwerken wil Vodafone voor haar zakelijke klanten een eind maken aan het woud van tarieven voor mobiel dataverkeer in het buitenland.

Vodafone biedt al veel langer een vast tarief van € 2,00 per MB op de 18 buitenlandse voordeel-netwerken. Tot nu toe was het tarief bij niet-Vodafone netwerken per operator verschillend omdat er per netwerk andere afspraken bestonden. Dit maakte tarieven voor dataverkeer in het buitenland vaak onnodig ingewikkeld. Vodafone klanten weten nu vóór vertrek naar het buitenland exact waar ze aan toe zijn en welke kosten ze kunnen verwachten.

Deze maatregel is weer  een stap in de goede richting om mobiele diensten in het buitenland tegen transparante tarieven aan te bieden. Vorig jaar introduceerde Vodafone Passport*, waardoor zakelijke klanten via de voordeelnetwerken in 19 landen voor  14 cent per minuut kunnen bellen (plus eenmalig 83 cent per gesprek). Vodafone heeft eerder aangekondigd ook de tarieven van bellen op alle niet-Vodafone netwerken goedkoper te maken.

* Met Vodafone Passport bellen ook niet-zakelijke klanten heel voordelig in het buitenland. Zie voor meer informatie Vakantiebellen.com. 

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie