Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone wil mobiel internet verder versnellen

Leestijd: 1 minuut

Vodafone wil proberen de snelheid van mobiel internet te verhogen. Door meerdere antennes te gebruiken, moet de snelheid kunnen worden verdubbeld. Dit werd vorige week bekend gemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona.

Het telecombedrijf werkt samen met Ericsson, Huawei en Qualcomm  om een nieuwe zogeheten HSPA-standaard te testen. 

Mobiele netwerken worden steeds sneller. Na UMTS en HSPA mogen we binnenkort HSPA+ verwachten. De technologie moet in theorie een datasnelheid van 28,8 Mbit/s opleveren. Dat is twee keer zo snel als de snelheid van die met 'gewoon' HSPA kan worden gehaald. Bij de praktijktest wordt gekeken of een echte verdubbeling van de snelheid mogelijk is.

HSPA: HSDPA + HSUPA
De nieuwe technologie gebruikt MIMO op zowel de basisstations als in de handsets. Daarbij worden meerdere antennes gebruikt. Om van HSPA+ te profiteren moet de handset aan de 3GPP Release 7 voldoen. Die standaard is nog in ontwikkeling. 

In feite is HSPA een verzamelnaam voor HSDPA, dat downloaden versnelt, en HSUPA, dat uploaden versnelt (D staat voor Downloaden en U voor Uploaden). Vodafone gebruikt deze technologieën al in Nederland, waarbij de downloadsnelheid via HSDPA recentelijk werd verhoogd naar 3,6 Mbit/s.
 

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.