Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone transparant over internetsnelheid

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Naast maximumsnelheden stelt Vodafone gebruikers voortaan ook op de hoogte van indicatieve internetsnelheden en de betekenis ervan. Daarnaast breidt de provider de online dekkingskaarten uit. Ook komt er een mobiele app die laat zien waar klanten welke dekking en snelheid kunnen verwachten.

Dat is de uitkomst van een dialoog met klanten die directeur Bart Hofker in april opstartte met het blog ‘Duidelijk over snelheid’. Tientallen klanten deden toen concrete suggesties om de communicatie over snelheid te verbeteren. Vodafone beloonde de twee beste met de nieuwe iPad inclusief abonnement.

De provider startte de discussie omdat het erg lastig blijkt klanten zodanig over internetsnelheden te informeren dat dit de juiste verwachtingen wekt. Vodafone heeft sinds september 2010 als enige provider in Nederland een netwerk dat technisch gezien voor mobiel internet een maximumsnelheid kan bieden van 28,8 Megabit per seconde (Mbps). Toch kunnen klanten die snelheid in de praktijk niet realiseren. De mobiele internetsnelheid is namelijk afhankelijk van een aantal variabelen dat zich lastig laat voorspellen. 


Huidige dekkingskaart (paars is max 28,8 Mbps)


Communicatie van internetsnelheden is een actueel thema: recent maakte de Consumentenbond een test van internetsnelheden bekend en sprak Eurocommissaris Kroes zich uit over het belang van heldere, ‘real life’ internetsnelheden.

Vodafone past de communicatie in de loop van juni aan. Aan het uitbreiden van de dekkingskaarten met indicatieve snelheden en de mobiele app wordt nu gewerkt. 
 

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.