Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone TV Anywhere: online tv voor 5 euro

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Voor nog geen vijf euro euro per maand kunnen mobiele abonnees van Vodafone naar 12 tv-zenders kijken via tablet en smartphone. TV Anywhere, zoals de nieuwe dienst heet, wordt gratis aangeboden aan Vodafone Thuis abonnees. Zij krijgen via een app voor tablet en smartphone de beschikking over 22 tv-zenders waarvan er 17 buiten het eigen huis via 3G/4G en wifi bekeken kunnen worden.

Voor nieuwe en bestaande klanten

Vodafone-klanten met een mobiel Red- of Smart-abonnement kunnen voor 4,95 euro per maand een abonnement op TV Anywhere nemen. Zij kunnen de nieuwe dienst eerst één maand uitproberen. Vodafone levert aan deze klanten een zenderpakket van 12 zenders bestaande uit de belangrijkste tv-kanalen, waaronder NPO, RTL en SBS. Zij kunnen deze zenders via 3G/4G en wifi bekijken. Daarbij moet er rekening mee gehouden worden dat het 3G/4G-gebruik van de databundel wordt afgeschreven. Hoewel je vooraf een melding krijgt als de gekochte databundel bijna verbruikt is, kun je TV Anywhere daarom beter via een wifi-verbinding gebruiken.

TV Anywhere goedkoopste tv-abonnement

TV Anywhere ondersteunt op dit moment al de Airplay-techniek. Hierdoor kan men met gebruik van de Apple-mediaspeler Apple TV de zenders vanaf tablet of smartphone naar een televisietoestel streamen. Hierdoor is TV Anywhere met 4,95 euro per maand het goedkoopste tv-abonnement waarmee de belangrijkste zenders van Nederland bekeken kunnen worden, concludeert TotaalTV. Er wordt gewerkt aan de ondersteuning van de Google HDMI-stick Chromecast. Voor de technici: Volgens TotaalTV gebruikt Vodafone Verimatrix als DRM-techniek en zou er bij deze digitale beveiligingstechniek nu gewerkt worden aan ondersteuning van Chromecast.

Sociale media belangrijke rol

Naar eigen zeggen wordt televisie kijken televisie beleven door de TV Anywhere app te koppelen aan je Facebook en/of Twitter account. "Zo zie je wat je vrienden liken en delen, kun je beelden van specifieke TV-momenten met je vrienden delen, en zie je bij elke uitzending wat er over de uitzending wordt getwitterd!"
Daarnaast kun je live tv-programma’s pauzeren. Bart Hofker, directeur consumentenmarkt bij Vodafone: "De manier van televisiekijken verandert in een hoog tempo. TV Anywhere is een belangrijke mijlpaal in onze strategie om onze klanten content te laten consumeren, waar en wanneer zij willen."

Vodafone Live TV gestopt

Sinds 16 juni 2015 biedt de provider geen Vodafone Live TV meer aan. Alle abonnementen zijn automatisch na die datum gestopt. De app TV Anywhere staat in de App Store en Play Store als update voor Vodafone TV. Inloggen gaat via een regulier My Vodafone-account.

Bronnen: TotaalTV en Vodafone

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie