Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone verhoogt snelheid 3G

Leestijd: 1 minuut

Vodafone verdubbelt de snelheid van mobiel internet via 3G. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en grote delen van de randstad is deze hogere snelheid al beschikbaar. In de zomer start de provider met de uitrol van het 4G netwerk. Met 4G bereik je tot wel 10x hogere snelheden ten opzichte van 3G.

Beperkt
Momenteel is de nieuwe 4G technologie alleen te gebruiken op een zeer beperkt deel van de huidige smartphones. Daarom is Vodafone begonnen met het sneller maken van het 3G-netwerk, zodat alle smartphone gebruikers nu al kunnen profiteren van hogere snelheden.

4G
Het aantal smartphones en tablets dat werkt op 4G zal de komende maanden flink toenemen. Vodafone belooft dat grote delen van Nederland na de zomer zullen beschikken over een optimale snelheid van de 4G-techonologie. 

FastForward
De verhoging van de mobiele internetsnelheden is onderdeel van het zogeheten 'Fast Forward' programma. In het kader hiervan voert Vodafone verbeteringen door in het bestaande netwerk, om het klaar te maken voor de nieuwe technologie zoals 4G en voor verbeteringen in het 2G- en 3G-netwerk.

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie