Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone verhoogt snelheid mobiel datanetwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Binnen enkele weken kunt u in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag mobiel internetten met een snelheid die twee keer zo hoog ligt als de nu maximaal beschikbare snelheid in Nederland. Dat komt omdat Vodafone begonnen is met de uitrol van een sneller mobiel datanetwerk.

Vergelijkbaar met ADSL
'Onder normale omstandigheden kunnen snelheden gehaald worden die vergelijkbaar zijn met een gemiddeld ADSL-abonnement', stelt het bedrijf. Vodafone krijgt naar eigen zeggen hiermee veruit het snelste mobiele datanetwerk van Nederland en loopt mee in de top van Europa. 

Dekking en snelheid buiten beter dan binnen
Door deze uitbreiding en investeringen in glasverbindingen tussen antennelocaties kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden (tot maximaal 28,8 Mbps). 

Algemeen geldt echter dat de daadwerkelijke snelheid die klanten ervaren sterk afhankelijk is van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in kantoorgebouwen, trein of auto. 

Daarnaast spelen bijvoorbeeld het type modem en het aantal gelijktijdige gebruikers een rol. Om hier meer inzicht in te creëren voor klanten, werkt Vodafone tevens aan transparantere communicatie hierover op zijn website.

Uitrol complexe operatie
De uitrol is een ingrijpende en complexe operatie die in enkele gevallen ook kan leiden tot tijdelijk verminderde dekking. Vodafone zegt er alles aan te doen om dit te voorkomen door bijvoorbeeld locaties waaraan gewerkt wordt te laten overnemen door aangrenzende of mobiele zendinstallaties. Tevens worden de werkzaamheden zoveel mogelijk in de minder drukke uren van de dag gepland. Klanten worden hier over geïnformeerd via internet.

Vergelijking Mobiel Internet
Begin juli verwacht Vodafone meer te kunnen zeggen over de tarieven, dekking en beschikbaarheid van de nieuwe hoge snelheid. Uiteraard zullen deze gegevens dan worden toegevoegd aan ons overzicht van de abonnementen voor Mobiel Internet, die u kunt vergelijken op Internetten.nl en Bellen.com. 

Meer info & bestel: Vodafone Mobiel Breedband (actie: 50% korting) 
 

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.