Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone verhoogt snelheid mobiel internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone is gestart met het verhogen van de snelheden van mobiel internet op laptops tot maximaal 7,2 Mbps (download) en 1,4 Mbps (upload).

Hiermee zou in een ideale situatie in ongeveer 5 seconden een presentatie of geluidsbestand van 4 MB gedownload en in ongeveer 25 seconden verstuurd kunnen worden.

Volgens Vodafone zal de hogere downloadsnelheid als eerste beschikbaar zijn in Amsterdam. Vervolgens komt de rest van de randstad en Nederland aan bod. De uploadsnelheid heeft wel al een bevolkingsdekking van 90 procent.

"Door deze snelheidsverhoging  zul je bij de meest gangbare online activiteiten het verschil niet merken tussen mobiel internet en de vaste verbinding", aldus directeur Ger Coolen.

De verhoging geldt op dit moment alleen voor klanten met een 'maximale snelheid' abonnement voor mobiel internet op de laptop. Voor andere abonnementen met 'vaste kosten' en de 'Zorgeloos Internet BloX' voor mobiel internet op de telefoon geldt de snelheidsverhoging niet.

KPN verhoogde eerder al de maximale snelheden van internet op de laptop. En begin januari wijzigde KPN ook  de abonnementsvorm. Dat houdt in dat men -net als bij Vodafone en T-Mobile- kan kiezen voor 'altijd de hoogste snelheid' met bijbetaling voor extra verkeer óf voor de zekerheid van een vast maandbedrag  waarbij de snelheid terugloopt bij overschrijding van de limiet.  
 

Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie