Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone verhoogt snelheid mobiel internet

door Jeanet Woldring

Vodafone is gestart met het verhogen van de snelheden van mobiel internet op laptops tot maximaal 7,2 Mbps (download) en 1,4 Mbps (upload).

Hiermee zou in een ideale situatie in ongeveer 5 seconden een presentatie of geluidsbestand van 4 MB gedownload en in ongeveer 25 seconden verstuurd kunnen worden.

Volgens Vodafone zal de hogere downloadsnelheid als eerste beschikbaar zijn in Amsterdam. Vervolgens komt de rest van de randstad en Nederland aan bod. De uploadsnelheid heeft wel al een bevolkingsdekking van 90 procent.

"Door deze snelheidsverhoging  zul je bij de meest gangbare online activiteiten het verschil niet merken tussen mobiel internet en de vaste verbinding", aldus directeur Ger Coolen.

De verhoging geldt op dit moment alleen voor klanten met een 'maximale snelheid' abonnement voor mobiel internet op de laptop. Voor andere abonnementen met 'vaste kosten' en de 'Zorgeloos Internet BloX' voor mobiel internet op de telefoon geldt de snelheidsverhoging niet.

KPN verhoogde eerder al de maximale snelheden van internet op de laptop. En begin januari wijzigde KPN ook  de abonnementsvorm. Dat houdt in dat men -net als bij Vodafone en T-Mobile- kan kiezen voor 'altijd de hoogste snelheid' met bijbetaling voor extra verkeer óf voor de zekerheid van een vast maandbedrag  waarbij de snelheid terugloopt bij overschrijding van de limiet.  
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie