Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone verlaagt prijs mobiel internet

Leestijd: 3 minuten

Vodafone gaat de markt voor mobiel internetten op de laptop openbreken. Vandaag kondigt de provider een aanzienlijke tariefsverlaging aan. Met een nieuw tariefplan waarmee besparingen van zo’n 50 procent nationaal en 85 procent internationaal zijn te realiseren, wordt mobiel internet op de laptop ook voor de consument bereikbaar. Tot nu toe beperkte het gebruik zich door de hoge kosten voornamelijk tot zakelijke klanten. Vodafone verwacht dat veel particuliere laptopgebruikers nu de stap naar mobiel internet zullen maken.

Overal en altijd online
Volgens Guy Laurence, topman Vodafone Nederland, willen klanten overal en altijd online zijn. „E-mail checken, sociale netwerksites bezoeken, werken of gewoon op de hoogte blijven van het laatste nieuws is voor veel mensen een ’way of life’ geworden.”

Datalimieten en forse prijsverlaging
Een bundel van 250 MB (Data Standaard) gaat € 19,95 per maand kosten. Momenteel is men voor 200 MB € 38,70 kwijt. Dit betekent een forse prijsverlaging. Voor 1 GB (Data Plus) moet straks € 39,95 worden betaald, terwijl een vergelijkbaar abonnement (Data Intensief) nu € 57,72 kost. Bij concurrent KPN is een soortgelijk abonnement nog twee euro duurder. Het huidige abonnement 'Data Onbeperkt' voor € 92,23 wordt vervangen door 'Data Super' met een datalimiet van 2,5 GB voor € 59,95. (ter vergelijking: KPN biedt dezelfde snelheid met een limiet van 2 GB per maand aan voor ruim € 95) De MB’s in de databundel zijn twee maanden geldig.

Bundels voor nationaal én internationaal gebruik
Bij de nationale abonnementen kunnen aanvullende abonnementen voor op reis worden afgesloten. Gaat men kort op vakantie dan komt een datadagbundel meer in aanmerking. Deze databundels gelden voor 42 landen waar Vodafone een eigen netwerk heeft.  

Als eerste operator in Nederland introduceert Vodafone tevens bundels waarmee internationaal en nationaal gebruik gecombineerd kan worden. Klanten kunnen hierbij zelf bepalen welk deel ze in Nederland en welk deel ze in het buitenland willen verbruiken. De geldigheid van de internationale bundel is bovendien uitgebreid van 25 naar alle Data Voordeelnetwerken in de 42 Vodafone Passport landen.

Deze internationale databundels zijn duurder dan hun nationale tegenhangers, maar bieden voordeel als men regelmatig in het buitenland mobiel moet internetten. In vrijwel alle Europese landen, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland heeft Vodafone zogenoemde voordeelnetwerken. Gebruik van deze netwerken voorkomt de torenhoge ’roamingkosten’ die vreemde netwerken in rekening brengen. Bijvoorbeeld bij het abonnement Data Standaard (Internationaal) is het tarief in ’Vodafone Data Voordeel landen’ € 0,60 per MB. In alle overige landen waar vreemde netwerken de enige manier zijn om mobiel te internetten betaalt men aanzienlijk meer, namelijk € 7,50 per MB.

USB-modem
Een plug-and-play USB-modem maakt mobiel internetten op de laptop ook heel eenvoudig. Een vrije USB-poort op de laptop is voldoende. Zodra het modem daarop is aangesloten, wordt de software automatisch geïnstalleerd. De snelheid kan afhankelijk van de locatie oplopen tot 3,6 Mbps.

De nieuwe tarieven gelden vanaf donderdag 3 januari 2008. Hieronder de belangrijkste oude en nieuwe tarieven op een rijtje.

Data   abonnementen oud/nieuw  Maandprijs             Omvang bundel                  Buitenbundeltarief  per MB                    
Data Start/ Start     € 11,31 / € 8,93  0 / 0 MB € 1,00
Data Normaal/Standaard  € 38,68 / € 19,95  200 / 250 MB € 0,60
Data Intensief/Plus  € 57,72 / € 39,85  1 / 1 GB € 0,30
DataOnbeperkt/Super                          € 92,23 / € 59,95  onbeperkt / 2,5  GB € 0,10

Geactualiseerd: woensdag 3 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.