Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone versnelt uitrol 4G

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone versnelt de uitrol van 4G en biedt in april 2015 landelijke 4G-dekking. De provider zegt dat ruim een half miljoen klanten op dit moment gebruik kunnen maken van 4G in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. Volgend jaar april kan circa de helft van Nederland gebruik maken van 4G van Vodafone, vanaf april 2015 het hele land.

Vodafone, KPN en T-Mobile
Hiermee is Vodafone de tweede operator die landelijke dekking biedt. KPN is verder en verwacht dat in de zomer van 2014 heel Nederland gebruik kan maken van zijn 4G-netwerk. T-Mobile is vandaag in de grote steden begonnen en heeft de ambitie om eind 2014 ruim 80 procent van al zijn klanten in Nederland toegang te bieden tot 4G. Tele2 heeft nog geen data laten weten.

Extra investeringen
De versnelde uitrol is mogelijk doordat Vodafone de komende drie jaar 270 miljoen extra in zijn netwerkinfrastructuur investeert, naast de reguliere netwerk- en IT-investeringen van 250 miljoen per jaar.

In onderstaande infographic is te zien wanneer mensen in Nederland gebruik kunnen maken van mobiel internet dat 'sneller kan zijn dan WiFi thuis'.Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moet Vodafone zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. De provider versnelt dan ook de verglazing van de verbindingen tussen hun zendmasten en netwerkcentrales.

Daarnaast geeft Vodafone aan de bestaande 2G- en 3G-netwerken te verbeteren. Zo gaat een deel van het geld naar de inzet van small cell-technologie, waarmee de netwerkcapaciteit op drukke locaties in stedelijke gebieden kan worden verhoogd. Verder wordt geinvesteerd in netwerkinnovaties zoals Voice over LTE en specifieke inpandige dekkingsoplossingen bij (groot)zakelijke klanten.

Informatiesessie
Vodafone organiseert vanmiddag van 4 tot 5 uur een informatiesessie op Twitter over Vodafone 4G. De Network Crew beantwoordt alle vragen over 4G die gericht zijn aan @vodafonenl_pr en met de hashtag #FastForward.
 

Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.