Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vodafone wil concurreren op ‘quadplay’ markt

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vodafone gaat klanten met een mobiel abonnement extra’s bieden wanneer zij ook een pakket met vaste telefonie, internet en tv gaan afnemen. Zij krijgen een extra 3 GB databundel en één gratis TV-themapakket per maand naar keuze. Hiermee wil Vodafone concurreren met KPN en Ziggo op de zogeheten quadplay markt.

Gebundelde diensten

De provider wijst op de meest recente Telecommonitor van ACM die aangeeft dat de concurrentie in telecom steeds meer verschuift van losse diensten naar alles-in-één abonnementen, ook wel ‘quadplay’ genoemd. Inmiddels zijn zes miljoen internetaansluitingen onderdeel van een pakket met meerdere diensten in één bundel. Het aantal quadplay-bundels (4-in-1) is daarbij in het afgelopen jaar verdubbeld.

Mobiel + Vodafone Thuis: Power-up

Vodafone vindt het daarom hoog tijd voor keuze en concurrentie op de quadplay markt. In navolging van KPN die in 2013 al met gebundelde diensten startte en Telfort die in april 2014 met combivoordeel begon, wil Vodafone nu ook een totaalaanbod bieden. Daarbij moet het onderscheid tussen vast en mobiel volledig verdwijnen. Directeur Bart Hofker: 'Eén ervaring, één klantenservice en één rekening voor mobiel en vast, internet en telefonie.'

Sinds 2014 biedt Vodafone naast mobiel ook vast internet, telefonie en tv diensten aan. Nieuw is dat klanten die alles afnemen, daarvoor extra’s krijgen. In juli dit jaar maakte Vodafone het voor klanten zonder vast tv-abonnement ook mogelijk om overal tv te kijken via de TV Anywhere App.

Toegang tot KPN netwerk

Om vaste en gecombineerde communicatiediensten te kunnen aanbieden, is Vodafone afhankelijk van toegang tot vaste aansluitnetwerken van derden. ACM heeft de voorwaarden gecreëerd waarbinnen Vodafone en KPN in juli dit jaar tot afspraken konden komen zodat Vodafone ook de komende jaren gecombineerde diensten kan blijven aanbieden via het vaste glasvezel- en kopernetwerk van KPN.

De extra’s gelden vanaf vandaag voor zowel bestaande als nieuwe particuliere Vodafone RED klanten die daarnaast Vodafone Thuis met Internet + TV+ Vast bellen afnemen.

Geactualiseerd: woensdag 12 juli 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.