Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Voldoende keuze voor afrekenen per seconde

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

De consument heeft voldoende keuze en kan altijd kiezen voor een abonnement waarbij per seconde wordt afgerekend. Dat schrijft Minister Verhagen in een brief naar de Tweede Kamer.

Aanleiding is het amendement over afrekenen per seconde met betrekking tot het wetsvoorstel van de implementatie van de nieuwe Europese telecommunicatieregels. Naar aanleiding van de uitkomsten van de stemmingen heeft de minister de Tweede Kamer een brief gestuurd.

Voldoende keuze
In een eerdere brief aan de Kamer over dit onderwerp had de minister aangegeven dat de consument voldoende keuze heeft en altijd kan kiezen voor een abonnement waarbij per seconde wordt afgerekend. 

Extra administratieve lasten
'Na mijn overleg met de sector hadden de betrokken bedrijven er immers al uit eigen beweging voor gekozen om abonnementen aan te bieden die uitgaan van afrekenen per seconde. Het amendement is dus in mijn ogen overbodig, terwijl het wel leidt tot extra administratieve lasten voor bedrijven', aldus de minister.

Lees meer: Afrekenen per minuut en Afrekentrucs

Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.