Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vosko Trofee 2007 gaat door ondanks afgelasting TINE

Leestijd: 3 minuten

De Vosko Trofee voor Business en Innovatie wordt dit jaar uitgereikt op maandag 18 juni op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Aanvankelijk zou de uitreiking plaatsvinden op de ICT-vakbeurs TINE in Amsterdam RAI, maar door de afgelasting van TINE is de organisatie van de Trofee nu uitgeweken naar een nieuwe datum en locatie.

De Vosko Trofee is een gezamenlijk initiatief van Vosko Networking en Jaap van Till. De trofee wordt sinds 1996 jaarlijks uitgereikt en beleeft in 2007 dus zijn 12e editie.*

De prijs bestaat dit jaar uit een speciaal voor deze editie ontworpen zilveren kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro. Voor de Vosko Trofee komen Nederlandse netwerkpioniers in aanmerking die op het gebied van ‘netwerktechnische vernieuwing’ een doorbraak teweeg hebben gebracht.
 
Uit een lijst van 30 aanmeldingen heeft een onafhankelijke jury inmiddels 4 genomineerden geselecteerd:
 
-     Dirk-Willem van Gulik van JOOST
-     Dirk van der Woude, programmamanager glasvezel en breedbanddiensten gemeente Amsterdam
-     Lucas Vroemen van L1 Radio en TV
-     Richard Kleihorst, principal scientist van NXP Research, ontwerper van de Xetal-II processor

De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op de dag van de prijsuitreiking, maandag 18 juni. De presentatie van het evenement wordt verzorgd door Manon Thomas. Daarnaast zal ICT- en internet-evangelist Vincent Everts tijdens de uitreiking een lezing geven.
 
De jury staat onder leiding van Jaap van Till, netwerkarchitect bij Stratix Consulting te Hilversum en Lector Telecommunicatie Netwerken aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De overige leden van de jury zijn Erik Huizer (Directeur Business development van het NOB te Hilversum en Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht), Peter Olsthoorn (Journalist, onder meer bij Netkwesties en Planet Multimedia), Jens Arnbak (Hoogleraar tele-informatietechniek aan de TU Delft), Luc Sala (ICT pionier en mediaondernemer te Amsterdam) en Joris Heerkens (Partner van PhiDelphi Corporate Finance te Hilversum).
 
Over de Vosko Trofee
Potentiële kandidaten voor deze Trofee zijn individuen of groepen die in Nederland op pioniersbasis een doorbraak teweeg hebben gebracht in ‘netwerktechnische vernieuwing’. Zij kunnen door zichzelf of door anderen als kandidaat worden aangemeld bij de jury, die vervolgens bepaalt of men aan de criteria voldoet. Zo mag het project nog best klein van omvang zijn, maar moet het wel zichtbaar tot bruikbaarheid zijn gekomen. Daarnaast moet men risico hebben genomen en moet het initiatief de potentie hebben uit te groeien tot een succesvolle onderneming.
 
Meer informatie over de Vosko Trofee is te vinden op www.voskotrofee.nl.
* In 1999 werd Ben Woldring als veertienjarige met Bellen.com winnaar in de categorie Nieuwe Netdiensten.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.