Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Vreugde en woede over KPN ADSL-aanbod

Leestijd: 2 minuten


Vreugde en woede over het gratis KPN ADSL-aanbod aan scholen. Gisteren berichtten we over het aanbod van KPN en dochter Xs4all om scholen drie jaar gratis breedband internettoegang aan te bieden.

NL.tree, de internetprovider voor scholen van de kabelexploitanten, reageert woedend en is van mening dat het ogenschijnlijk sympathieke aanbod de door de overheid beoogde marktwerking verstoort. NL.tree heeft de afgelopen jaren in opdracht van het ministerie van OCW forse investeringen gedaan voor de aansluiting van scholen. De KPN-actie kan het bedrijf de das omdoen.

De Stichting Ict op School is in een eerste reactie verheugd dat KPN op deze wijze het belang van ICT in het onderwijs onderkent en onderstreept. Pas wanneer alle condities en voorwaarden bekend zijn, wil de Stichting een eindoordeel geven.

Planet Multimedia meldt dat  het KPN ADSL-aanbod vorige week  kort online gestaan heeft bij de Stichting ICT op School. Er zijn door de LPF al kamervragen over de actie gesteld aan de Staatssecretaris over de rol van de Stichting ICT op School in deze. Ook is men benieuwd naar het overleg dat KPN zou hebben gevoerd met de ministeries van OCW en EZ, en met de toezichthouders NMa en OPTA.

Eerder zijn al schriftelijke vragen gesteld over de kosten die ISPwijzer.nl in rekening wil brengen bij  providers voor plaatsing op de lijst 'goedgekeurde' leveranciers op ISPwijzer.nl.
Zie ook: Hulp aan scholen bij keuze provider.

Geactualiseerd: vrijdag 29 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.