Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wachtwoord W!$s3L Week

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Veel Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de risico’s van gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden. Mensen uit de directe omgeving kunnen iemands online identiteit overnemen en schade aanrichten, maar ook hackers achterhalen wachtwoorden razendsnel en plegen daarmee fraude.

De helft van de Nederlanders springt slordig met wachtwoorden om en wisselt deze nauwelijks. Eén op de tien gebruikt bijvoorbeeld altijd en voor verschillende websites één en hetzelfde wachtwoord.

Dit blijkt uit nieuw onderzoek van MeMo2 in opdracht van Digivaardig & Digibewust onder ruim 800 Nederlanders. Het onderzoek is gedaan in het kader van de ‘Wachtwoord Wissel Week’ die in de eerste week van oktober plaatsvindt.


Het doel van de campagne Wachtwoord Wissel Week is om mensen te attenderen op het belang van het regelmatig wisselen van (online) wachtwoorden en tips te geven over unieke, sterke, en moeilijk te achterhalen wachtwoorden. Veilige wachtwoorden zijn uniek, minimaal 8 tekens lang en bestaan uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen. 

 

Geactualiseerd: donderdag 30 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.