Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wanadoo wijzigt gratis onbeperkt bellen

Leestijd: 3 minuten

Wanadoo gaat de tarieven voor ADSL Family + Telefonie aanpassen per 21 februari 2006. Het bellen naar vaste nummers in Nederland is straks niet meer helemaal gratis. Er komt een starttarief van vier cent per gesprek. Verder worden de tarieven voor het bellen van vast naar mobiel met gemiddeld ruim 13 procent verlaagd. Een maatregel die veel andere telefonieaanbieders al eerder namen vanwege gedaalde groothandelstarieven.

Wanadoo biedt al ruim een jaar 'onbeperkt gratis bellen naar alle vaste nummers in Nederland' bij ADSL Family + Telefonie, een zeer snel internetabonnement gecombineerd met Voice over IP (VoIP). Volgens de Consumentengids van september 2005 is het Wanadoo Family + Telefonie-aanbod het goedkoopste combinatiepakket van telefonie en internet voor veelbellers. Het pakket biedt downloadsnelheden tot 20 MB/s en kost 29,95 euro per maand.

Starttarief*
Met dat gratis onbeperkt bellen is het straks gedaan. Wanadoo introduceert een starttarief voor alle vaste gesprekken van 4 eurocent. De aanbieder zegt deze maatregel te nemen om het aanbod “onbeperkt bellen naar vaste nummers binnen Nederland” te kunnen handhaven. 

De tariefstijging gaat in op 21 februari a.s. en volgende week krijgen klanten daarover een mededeling. 'Daar het hier gaat om een 'wezenlijke verzwaring van de verplichtingen van de klant jegens Wanadoo' heeft de klant het recht om de verbintenis voortijdig op te zeggen, voor zowel internet als telefonie als mobiele telefonie als die in een pakket zijn besteld,' zo staat te lezen op Planet Multimedia. Een telefoontje naar de helpdesk zou volstaan. De opzegging gaat dan in op 21 februari, waarbij een herroepingperiode van 30 dagen geldt. In deze periode heeft de klant het recht zijn of haar contract voor de desbetreffende service zonder inachtneming van de lopende contractperiode te beëindigen volgens de woordvoerster van Wanadoo. Overigens verwacht ze niet dat  dit op grote schaal gaat gebeuren: "Wanadoo biedt hiermee nog steeds het meest aantrekkelijke aanbod voor gecombineerd internet en telefonie."
 
Overigens gelden er vanaf 14 januari 2006 andere Algemene Voorwaarden voor abonnees geregistreerd vanaf 8 december 2005. Er is o.a. een oud artikel over telefonie uit de AV gehaald en nu opgenomen in de Aanvullende Voorwaarden Digitale Telefonie. Deze gelden alleen wanneer een klant ook internettelefonie bij Wanadoo afneemt (Op het bestelformulier op Internetten.nl zijn de nieuwe Algemene Voorwaarden terug te vinden).

Bij Wanadoo Family + Telefonie heeft men nog wel een KPN abonnement nodig, waarbij wordt aangeraden over te stappen op het goedkopere KPN BelBudget abonnement. Dat scheelt  zo'n honderd euro per jaar. (BelBudget: € 9,67 en BelBasis € 18,16 per maand)  Bij het 'Internetten en Bellen in één' abonnement krijgt de klant een Livebox, een alles-in-één apparaat waarmee Wanadoo ADSL-abonnees kunnen surfen op internet,  gamen en bellen. 

100.000 Livebox-gebruikers
Wanadoo maakte deze week het heugelijke feit bekend dat er 100.000 Nederlandse breedbandaansluitingen met de Livebox modem/settopbox zijn gerealiseerd. Dat aantal is bereikt binnen anderhalf jaar na de introductie. De Livebox verbindt alle pc’s en spelcomputers in een huis met elkaar via een (draadloos) netwerk. Wanadoo was de eerste internetprovider in Nederland, die een dergelijk multifunctioneel alles-in-één apparaat op de markt bracht.

Dit jaar introduceert Wanadoo aanvullende innovatieve diensten die via de Livebox te ontvangen zijn, waaronder Digitale Televisie. De Wanadoo Livebox is beschikbaar voor alle nieuwe Wanadoo ADSL-abonnees. Met een speciaal WiFi-upgradepakket kunnen abonnees draadloze functionaliteit toevoegen. 

De nieuwe tarieven voor het bellen van vast naar mobiel én voor het bellen naar alle vaste nummers in Nederland per 21-2-2006 zijn reeds aangepast in de Tariefvergelijking en de Belwijzer op Bellen.com. Eveneens in de detailinformatie van Wanadoo Family + Telefonie op Internetten.nl.

*update 20-1-06: het starttarief geldt NIET voor bellen naar Voicemail of gesprekken met andere Wanadoo Telefonie-abonnees.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie