Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wat doen telecomproviders tijdens coronacrisis?

door Els Werkman Leestijd: 6 minuten

Ook in telecomland is corona nog steeds aan de orde van de dag. Hoe gaan de telecomproviders hier mee om? Welke rol kunnen en willen ze spelen? Wij doen regelmatig een rondje en vullen waar nodig de informatie aan. Dit doen we niet meer dagelijks, vrijwel alle processen zijn inmiddels aangepast en voldoen aan de richtlijnen van de RIVM. 

Algemeen

 • Bestellingen (apparatuur) worden volgens de richtlijnen van de RIVM bezorgd
 • Alle aanbieders geven tijdens de bestelling duidelijk aan wat zij doen en wat er van de klant verwacht wordt
 • Bij veel partijen zal eerst gekeken worden of problemen via telefonische ondersteuning opgelost kunnen worden. Lukt dat niet dan kan er een monteur gestuurd worden.

kpn.gifKPN

 • KPN stelt vanaf woensdag 18 maart tot en met eind april gratis vergadernummers beschikbaar. Iedereen met een mobiel nummer kan gratis vergaderen op het KPN vergaderplatform. Ook als je geen KPN-klant bent. Het gebruik van zo’n vergadernummer kost normaal gesproken 10 cent per minuut + de gebruikelijke belkosten. Dit service-tarief van 10 cent per minuut is tijdelijk verlaagd naar 0 cent. Vanaf 1 mei tot 31 augustus betaal je € 0,02 per minuut. Vanaf 1 september 2020 gelden de normale tarieven weer.
 • Bij de mobiele grootzakelijke en MKB EEN klanten worden tijdelijk géén buiten de bundel kosten in rekening gebracht. Dit is afgelopen.
 • Op 20 maart worden 16 winkels heropend, met uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Inmiddels zijn alle winkels weer open.
 • Ben je iTV klant dan kun je een maand lang gratis kijken naar Film1 Première, Action, Family en Drama, de kinderzenders Nick Toons, Nick Jr. en Nick Music, de zenders Comedy Central Extra en 192 TV. Staat het Film1 abonnement op de KPN factuur, dan krijg je het bedrag over deze maand terug. Film1 liep tot en met 13 april 2020. Gratis extra zenders t/m 1 juni.
 • #KPNHELPT - KPN stelt 500.000 gratis virusscanners ter beschikking voor thuiswerkers. En geeft 100 uur advies aan Wijhelpenziekenhuizen.nl (net als een groot aantal bedrijven uit de IT en security sector). En helpt via het al bestaande KPN Mooiste Contact Fonds kinderen aan wifi als hun ouders dat niet kunnen betalen. En ondersteunt met gratis simkaarten met data het project helpdigitaal.nl

VodafoneZiggoLogo-VodafoneZiggo.PNG

 • Onderhoudswerkzaamheden aan het Ziggo-netwerk werden opgeschort. Dit om er voor te zorgen dat thuiswerkers geen hinder ondervinden. Zijn hervat.
 • Je kunt als digitale tv-klant een maand lang gratis naar Film1 kijken, waarop de hele dag speelfilms worden gedraaid. Dit liep tot en met 13 april 2020.
 • Vanaf 14 april kun je een aanzienlijk aantal muziek en entertainment zenders kijken, tot en met 1 juni.
 • Vanaf 20 maart worden winkels gefaseerd heropend, met uiteraard uitgebreide veiligheidsmaatregelen
 • Zakelijke klant? Je kunt 6 maanden gratis gebruik maken van Microsoft Teams.

xs4all.gifXS4ALL

 • Ben je iTV klant dan kun je een maand lang gratis kijken naar Film1 Première, Action, Family en Drama, de kinderzenders Nick Toons, Nick Jr. en Nick Music, de zenders Comedy Central Extra en 192 TV. Film1 liep tot en met 13 april 2020. Gratis extra zenders t/m 1 juni.

T-Mobilet-mobile.gif

 • T-Mobile houdt zich aan de RIVM-maatregelen en sloot per direct haar winkels. Inmiddels zijn de winkels allemaal verbouwd en heropend. 
 • Vanaf dinsdag 24 maart zijn dertien extra zenders beschikbaar voor de TV-klanten. Normaal gesproken heb je hier een extra tv pakket voor nodig. Het gaat om Nick, RTL Telekids, Pebble TV, Boomerang, Baby TV, Comedy Central Extra, RTL Crime, Crime & Investigation, Shorts TV, Insight HD en 192 TV. Dit liep tot 1 mei 2020.
 • T-Mobile bood in eerste instantie gratis 5000 prepaidkaarten aan met 50GB internet, speciaal voor mensen/kinderen in het onderwijs, zorgmedewerkers en mensen die opgenomen zijn in een zorginstelling. Dit werd zo'n overdonderend succes dat het aanvragen gestaakt werd. Inmiddels zijn er 10.000 kaarten uitgegeven en komen daar nog 10.000 bij, het is dus weer mogelijk een kaart aan te vragen.
  Update 1 mei: T-Mobile stelt opnieuw 20.000 gratis prepaid-simkaarten beschikbaar aan mensen die in het onderwijs en de zorg werken. Met de simkaarten kun je tot eind juni maandelijks 50 GB data verbruiken. Je krijgt ook 5 euro beltegoed.

Tele2Logo Tele2

 • Vanaf dinsdag 24 maart zijn dertien extra zenders beschikbaar voor de TV-klanten. Normaal gesproken heb je hier een extra tv pakket voor nodig. Het gaat om Nick, RTL Telekids, Pebble TV, Boomerang, Baby TV, Comedy Central Extra, RTL Crime, Crime & Investigation, Shorts TV, Insight HD en 192 TV. Dit liep tot 1 mei 2020.

SolconLogo Solcon

 • Heb je tv van Solcon? Dan kun je een maand lang gratis kijken naar Film1, Comedy Central Extra en de kinderzenders Nick Toons, Nick Jr. en Nick Music. Dit loopt tot 1 juni 2020.
 • Geplande afspraken gaan in overleg door. Problemen worden zoveel mogelijk via telefonisch consult opgelost.

Caiway en DeltaLogo DeltaLogo Caiway

 • Caiway: je kunt nu niet overstappen naar een pakket met interactieve televisie. Er zijn niet voldoende decoders op voorraad.
 • De winkels blijven open.
 • Vanaf vrijdagmiddag 20 maart zijn dertien extra zenders beschikbaar voor klanten met digitale en interactieve televisie. Normaal gesproken heb je hier een extra tv pakket voor nodig. Het gaat om Nick, RTL Telekids, Pebble TV, Boomerang, Baby TV,Comedy Central Extra, RTL Crime, Crime & Investigation, Shorts TV, Insight HD en 192 TV. En vanaf 10 april zijn IedereenLive en de app van Kerkdienstgemist toegevoegd aan de interactieve te kanalen. Dit loopt tot en met 1 juni.
 • Delta biedt zorg- en onderwijs-organisatie gratis extra breedband aan als het nodig is.
 • Caiway ondersteunt de stichting Leergeld in de regio Zuid-Holland Midden met de financiering van digitale hulpmiddelen voor basisschool scholieren.

Online.nlonline.gif

 • Geeft thuiswerk tips.
 • Vanaf 20 maart zijn Film1 en het Entertainment HD-pakket gratis te bekijken voor interactieve tv klanten. In dat Entertainment pakktet zitten zo'n 28 zenders, waaronder RTL Lounge, Animal Planet, Cartoon Network etc. Op 20 april liep de actie met Film1 af. Op 1 mei die met het entertainment pakket.

BudgetThuisLogo Budget alles in een

 • Geen installatieservice thuis, telefonische ondersteuning.

Youfone ThuisLogo Youfone

 • Het Premium TV pakket is gratis te bekijken voor interactieve tv klanten. In dat pakket zitten zenders zoals National Geographic, Animal Planet, Cartoon Network etc. Dit liep tot 12 april 2020.

Oxxio Logo Oxxio

 • De monteurs blijven vooralsnog gewoon aan het werk om internet thuis te installeren. 
Geactualiseerd: maandag 7 september 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.