Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Het gaat om de sites www.bellen.com, www.belwijzer.nl en www.internetten.nl

Leestijd: 2 minuten

Hoge bezoekersaantallen van de Bencom sites aanleiding voor overstap op nieuwe server en Windows 2000

Usquert (Gr.), 17 februari - De populaire websites www.bellen.com, www.belwijzer.nl en www.internetten.nl gaan deze week als eerste in Nederland over op het besturingssysteem Windows 2000 Advanced Server.

Deze websites, van scholier en jongste Internet ondernemer van Nederland, Ben Woldring, bieden consumenten, bedrijven en instellingen de mogelijkheid om de tarieven en diensten van de aanbieders van vast-net telefonie, mobiele telefonie en Internet in Nederland snel met elkaar te kunnen vergelijken. De sites worden dagelijks door ruim vierduizend bezoekers geraadpleegd. Vanaf begin 1999 tot heden hebben de sites meer dan 500.000 bezoekers getrokken.

Na een paar jaar op verschillende servers met diverse besturingssystemen te
hebben gedraaid, zullen de sites van Ben Woldring op 17 februari 2000 worden overgezet op een nieuwe server bij PLANT Internet Solutions te Amsterdam. De nieuwe server draait onder Microsoft Windows 2000 Advanced Server, het nieuwe server-besturingssysteem van Microsoft dat op 17 februari officieel wordt gelanceerd. De keuze voor Windows 2000 is gebaseerd op het feit dat het sneller en stabieler is dan andere besturingssystemen. Windows 2000 levert tevens belangrijke prestatievoordelen ten opzichte van andere platforms. Websites en webapplicaties draaien sneller onder Windows 2000 en Windows 2000 Server biedt een optimale prijs-prestatieverhouding. Zo kan de verwachte groei in bezoekersaantallen goed worden opgevangen.

Ben Woldring is eind 1998 gestart met de website www.bellen.com naar aanleiding van een schoolproject over Internet. Op deze site worden de diensten en tarieven van de Nederlandse telecomaanbieders met elkaar vergeleken en vindt de bezoeker nieuws, informatie en links over dit onderwerp. Op www.internetten.nl wordt dezelfde soort informatie gegeven maar dan over Internet access- en hostingproviders, terwijl bezoekers op www.belwijzer.nl online kunnen uitrekenen wat voor hen de voordeligste abonnementsvorm en telecom aanbieder is. Daarbij wordt ook rekening gehouden met gesprekskosten naar mobiele telefoons of naar het buitenland.

Geactualiseerd: vrijdag 7 oktober 2016
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.