Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wifi buitenshuis steeds meer gebruikt

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Steeds meer Nederlanders gebruiken wifi buitenshuis. Drie jaar geleden maakte meer dan de helft nooit gebruik van wifi toegang buiten de eigen woning, nu doet 71 procent van de mensen dat wel eens. Dat stelt Telecompaper op basis van eigen onderzoek. De komst van hotspots van Ziggo, UPC en KPN spelen een rol in de groei van het wifi-gebruik.

Beveiligd netwerk

Versleutelde netwerken zijn het populairst volgens de onderzoekers. Driekwart van de mensen die buitenshuis wifi gebruikt, zegt zulke netwerken te kiezen. Dat wil zeggen netwerken die met een wachtwoord beveiligd zijn.

Gratis wifi-hotspots

Ook de hotspots van Ziggo, UPC en KPN zijn populair. Telecompaper meldt dat 13 procent van de ondervraagden wel eens gratis hotspots van hun provider gebruikt, bijvoorbeeld van Ziggo of UPC. Dat aantal lag in mei 2011 nog op 6 procent, maar toen hadden deze providers hun wifispots ook nog niet uitgerold.

Sinds vorig jaar bieden Ziggo en UPC een wifi-netwerk aan via de routers van hun klanten. Ook KPN maakte begin deze maand bekend te beginnen met de landelijke uitrol van zijn wifi-netwerk.

Toename gratis hotspots

Het aantal mensen dat wel eens betaalt om wifi-toegang buitenshuis te krijgen, is afgenomen. Dit jaar betaalde nog maar 7 procent voor wifi-toegang, tegenover 11 procent in 2011. Vermoedelijk is ook dit het gevolg van de toename van gratis hotspots.

Geactualiseerd: dinsdag 22 juli 2014

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.