Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Wifi buitenshuis steeds meer gebruikt

door Jeanet Woldring

Steeds meer Nederlanders gebruiken wifi buitenshuis. Drie jaar geleden maakte meer dan de helft nooit gebruik van wifi toegang buiten de eigen woning, nu doet 71 procent van de mensen dat wel eens. Dat stelt Telecompaper op basis van eigen onderzoek. De komst van hotspots van Ziggo, UPC en KPN spelen een rol in de groei van het wifi-gebruik.

Beveiligd netwerk

Versleutelde netwerken zijn het populairst volgens de onderzoekers. Driekwart van de mensen die buitenshuis wifi gebruikt, zegt zulke netwerken te kiezen. Dat wil zeggen netwerken die met een wachtwoord beveiligd zijn.

Gratis wifi-hotspots

Ook de hotspots van Ziggo, UPC en KPN zijn populair. Telecompaper meldt dat 13 procent van de ondervraagden wel eens gratis hotspots van hun provider gebruikt, bijvoorbeeld van Ziggo of UPC. Dat aantal lag in mei 2011 nog op 6 procent, maar toen hadden deze providers hun wifispots ook nog niet uitgerold.

Sinds vorig jaar bieden Ziggo en UPC een wifi-netwerk aan via de routers van hun klanten. Ook KPN maakte begin deze maand bekend te beginnen met de landelijke uitrol van zijn wifi-netwerk.

Toename gratis hotspots

Het aantal mensen dat wel eens betaalt om wifi-toegang buitenshuis te krijgen, is afgenomen. Dit jaar betaalde nog maar 7 procent voor wifi-toegang, tegenover 11 procent in 2011. Vermoedelijk is ook dit het gevolg van de toename van gratis hotspots.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie