Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Winst voor KPN

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

KPN is tevreden met de resultaten over 2009. Het bedrijf heeft de winst laten stijgen, terwijl de omzet daalde. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde jaarcijfers.

Omzetdaling
De omzet en overige inkomsten van KPN, exclusief verkochte delen van Getronics, daalden in 2009 met 3,5% tot 13,49 miljard euro. Deze omzetdaling zou vooral komen door iBasis, Getronics en verplichte tariefsverlagingen. Het verslechterde economische klimaat heeft in 2009 impact gehad op de zakelijke markt,  maar nauwelijks op de consumentenmarkt.

Winst
De winstgevendheid is volgens KPN  verder verbeterd door 'het verwerven en behouden van hoogwaardige klanten, selectieve prijsverhogingen en focus op kostenbesparingen en verbetering van bedrijfsprocessen.'

De nettowinst van KPN kwam in 2009 uit op 2,18 miljard euro, 63% hoger dan in 2008. Deze stijging komt hoofdzakelijk door een belastingbate van 705 miljoen euro in het vierde kwartaal.

Vooruitzichten
'KPN ligt goed op koers en is goed gefinancierd. Het jaar 2009 was, gezien de omstandigheden, een goed jaar en geeft vertrouwen voor 2010', aldus het persbericht.

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.