Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Wordt mobiel internet duurder?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Prijsstijgingen voor mobiel internet zijn nodig om de investeringen te kunnen opbrengen die voor de capaciteitsvergroting van het mobiele netwerk nodig zijn.
Dat zegt CEO Bart Weijermars van T-Mobile Nederland in een gesprek met het Financieel Dagblad.

Het telecombedrijf claimt dat het zeker de helft van het dataverkeer in Nederland voor zijn rekening neemt. Dat zou onder andere het gevolg zijn van de exclusieve rol als iPhone-aanbieder dat het bedrijf twee jaar lang in Nederland had. Er zouden 800.000 iPhone-toestellen in Nederland door T-Mobile zijn verkocht. T-Mobile heeft het afgelopen jaar 142 miljoen euro geïnvesteerd om aan de groeiende capaciteitsvraag te voldoen.

Weijermars zegt dat zijn bedrijf doorgaat met het aanbieden van ongelimiteerd internet. T-Mobile kan dit echter niet langer voor een prijs van tussen de 2,50 en 10 euro aanbieden. T-Mobile heeft momenteel nog geen concrete plannen voor prijswijzigingen. Hogere prijzen zijn ook noodzakelijk omdat de overheid lagere tarieven heeft bedongen voor bellen naar het buitenland en roaming. Volgens Weijermars zou er zo alleen al in 2011 ongeveer 400 miljoen euro aan winsten uit de markt zijn gehaald.TC
===
Mobiel internet hoeft, in tegenstelling tot wat T-Mobile eind januari zei, helemaal niet duurder te worden. Dit verklaren althans concurrerende telecomproviders KPN en Vodafone.

T-Mobile-directeur Bert Weijermars verklaarde eerder dit jaar in een interview met het FD dat de tarieven voor mobiel internet hoognodig moeten worden herzien. Volgens T-Mobile, dat fikse imagoschade leed door soms dramatische internetverbindingen, staat het huidige model van onbeperkt internet voor een tientje per maand ernstig onder druk. Er zijn namelijk forse investeringen in het netwerk nodig, die door iemand betaald moeten worden.

KPN en Vodafone bestrijden deze visie echter, en zien meer heil in het instellen van datalimieten. "Het is niet meer eerlijk om aan iedereen hetzelfde bedrag te vragen voor onbeperkt internet. Het zal in de toekomst meer aan de hand van verbruik gaan", voorspelt KPN na navraag door NU.nl. "Nu compenseert de gemiddelde gebruiker de extreme gebruiker en wordt de extreme gebruiker boos als de snelheid omlaag gaat omdat ze te veel gebruiken."

bron: Powned
===
==Hi heeft aantrekkelijke acties voor mobiel internet op de laptop. Met Hi Vandaag Online worden voor de eerste 6 maanden geen € 2,50 vaste maandkosten in rekening gebracht. Er hoeft alleen betaald worden voor de dagen dat u online gaat.

Daarnaast twee acties met abonnementen. Bij een 1 jarig contract de eerste 6 maanden € 7,50 korting op de maandbundel en bij een 2 jarig contract geldt dat voor de eerste 12 maanden. Verder geeft de provider naast korting op het maandbedrag van Hi Sim Only abonnementen extra korting op de nieuwe databundels (zie deal-it). De actieperiode loopt tot 8 mei 2011.

Ook Telfort en Tele2 ggeven in maart korting, maar dan op databundels voor de smartphone. Bij een 1-jarig Telfort Surf & Mail contract de eerste 4 maanden korting en bij 2-jarige contracten de eerste 12 maanden. (link) Bij Tele2 betaalt u bij 2-jarige contracten € 2,50 i.p.v. € 10 per maand  of € 5 per maand voor de snelle variant, die normaal het drievoudige kost.

artikel inkorten en verwijzen naar nog te plaatsen nieuwsbericht; opzoeken of nog meer providers acties hebben)
===

Geactualiseerd: vrijdag 11 maart 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.