Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL leert klanten veilig internetten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Veel consumenten zijn zich bewust van de risico’s op internet, maar weten niet hoe zij zich online kunnen beschermen. Om hen dit te leren, organiseert XS4ALL in mei en juni op verschillende locaties in het land twaalf veiligheidstrainingen.

Hiermee wil de provider haar klanten niet alleen voorlichten over de risico’s van internet, maar ook trainen in het verkleinen van deze risico’s. Speciaal voor ouders en ondernemers zijn er respectievelijk trainingen over de sociale online veiligheid van kinderen en over het beschermen van bedrijfs- en klantgegevens.

Risico’s verkleinen door eigen gedrag te veranderen
Volgens XS4ALL zijn er grofweg twee manieren waarop een consument zich op internet kan beschermen: technische oplossingen en het aanpassen van het eigen gedrag. Consumenten beveiligen zich vooral met software, maar wat ze zelf kunnen doen om hun online veiligheid te waarborgen, is hen over het algemeen niet bekend. 

Leren hoe je privé-gegevens beschermt
Het zijn vaak kleine aanpassingen in het gedrag die de online veiligheid aanzienlijk verhogen, aldus de provider. Zo weten mensen vaak niet dat ze door te klikken op een link die ze per mail ontvangen de kans op 'phishing' vergroten. Bij phishing worden privé-gegevens ontfutseld om deze te misbruiken. De gemailde links leiden naar een kopie van een bekende website waar bezoekers gevraagd wordt hun privé-gegevens in te vullen. Fraudeurs gaan vervolgens met deze gegevens aan de haal. In de trainingen leren deelnemers onder meer dat ze het adres van de site zelf moeten invullen in plaats van op de link te klikken.

Speciale veiligheidstrainingen voor ouders en ondernemers
Naast de algemene veiligheidstrainingen organiseert XS4ALL trainingen speciaal voor ouders en zelfstandige ondernemers. Zo leren ouders hoe ze hun kinderen alert maken op de risico’s van internet en de kans helpen verkleinen dat hun kinderen te maken krijgen met bijvoorbeeld cyberpesten of schokkende informatie. De ondernemers leren hun bedrijfs- en klantgegevens optimaal te beveiligen. Zij hebben meestal geen systeembeheerder in dienst waardoor ze de IT voor eigen rekening nemen en de beveiliging er vaak bij in schiet.

De trainingen vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Deelname kost 25 euro per persoon.

Meer info en online aanmelden voor Internettoegang van XS4ALL (instapvoordeelactie tot 1 april)

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie