Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL nu sneller internet via VDSL2

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per 27 juli biedt XS4ALL sneller internet via VDSL2, een nieuwe techniek die hogere snelheden mogelijk maakt dan ADSL. Op dit moment kan ongeveer een kwart van de klanten hiervan profiteren. De hogere snelheid maakt bovendien de weg vrij voor televisie via internet, dat het bedrijf komende winter wil introduceren.

ADSL en VDSL
Omdat XS4ALL nu internet levert via twee technieken, ADSL en VDSL, noemen ze hun abonnementen voortaan Internet Start, Internet Lite, Internet Basic en Internet Fast. Met Internet Basic en Internet Fast is nu een verdubbeling van de maximale downloadsnelheid mogelijk: tot 40 Mbit/s. De maximale uploadsnelheid is verhoogd naar 3 Mbit/s. De maximale uploadsnelheid van Internet Lite is verhoogd naar 2 Mbit/s, mits VDSL2 technisch mogelijk is. De snelheden van Internet Start veranderen niet.

XS4ALL Internet Start biedt 8/1 Mbps down/up voor 29,95 euro per maand. Internet Lite biedt 16/2 voor 39,95 euro en Internet Basic biedt maximaal 40/3 Mbps voor 54,95 euro. Een belabonnement is bij alle abonnementen 5 euro extra, met Flat Fee is dat 15 euro of 19,50 euro extra per maand.

Nieuw modem
XS4ALL levert bij de abonnementen waar VDSL2 mogelijk is een nieuw modem: de FRITZ!Box 7340 van AVM. Het betreft een zeer hoogwaardig, veilig modem met ingebouwd DECT-basisstation dat supersnel draadloos internet ondersteunt via WLAN N. Het modem is voorzien van milieuvriendelijke eco-modus.

Uitbreiding dekking
Met VDSL2 in combinatie met FttC (Fiber to the Curb) gaat ongeveer een kwart van de klanten er in snelheid op vooruit. Er wordt hard gewerkt om de dekking van VDSL2 verder uit te breiden; verdere details daarover zijn nog niet bekend. 
 

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.