Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL start internetbellen: VoIP Out

Leestijd: 3 minuten

XS4ALL maakt het mogelijk om via internet te bellen naar vaste en mobiele nummers. Abonnees van XS4ALL kunnen van het zogeheten 'VoIP Out' gebruik maken, zij hoeven hiervoor geen extra abonnementskosten te betalen.

Voor het bellen naar nummers buiten het XS4ALL-netwerk wordt, afhankelijk van de bestemming, een 'helder' gesprekstarief in rekening gebracht, zonder piek- en daltarieven en zonder zogeheten 'roamingkosten'.  Abonnees van XS4ALL konden al kosteloos met elkaar bellen en gebeld worden op hun persoonlijke VoIP (Voice over IP) nummer.

VoIP van XS4ALL is een nomadische dienst: d.w.z. abonnees kunnen hun telefoonnummer overal ter wereld meenemen en hiermee via een internetverbinding bellen en gebeld worden. Abonnees kunnen VoIP ook gewoon thuis of op kantoor gebruiken, bijvoorbeeld om voordelig te bellen naar het buitenland. Bellen naar 0900-nummers en 112 is overigens nog niet mogelijk.

In tegenstelling tot veel andere VoIP diensten in de markt, laat XS4ALL de keuze van randapparatuur en software vrij. De provider biedt kosteloos een eigen programma aan voor het gebruik van VoIP: de XS4ALL Softphone. Verder bevat de dienst een aantal extra functies, zoals doorschakelen naar voicemail, voicemail ontvangen per e-mail en een gesprekkenoverzicht.

Het ontvangen van een gesprek kost de gebruiker niets, evenals bellen naar een ander XS4ALL VoIP-nummer. Per bestemming geldt een vast tarief, ongeacht waarvandaan en wanneer de gebruiker belt. Een gesprek naar Frankrijk kost dus hetzelfde vanuit Nederland als vanuit Australië, en overdag geldt hetzelfde tarief als ‘s nachts. XS4ALL rekent namelijk geen roamingkosten en hanteert geen piek- en daltarieven. Ook geldt er geen starttarief. Bellers betalen wel de eerste minuut volledig en daarna per seconde. Deze vorm van bellen is heel geschikt voor voordeliger bellen in, van en naar het buitenland. Facturatie vindt achteraf plaats via de maandelijkse XS4ALL-nota.

Voor bellen naar vaste toestellen moet binnen Nederland 2 cent per minuut worden betaald, ongeacht het tijdstip. Bellen naar mobiel kost 18,5 cent. De  buitenlandse tarieven staan in een handig en leuk gemaakt overzicht op de website van XS4ALL. Bellen naar het buitenland kan zelfs goedkoper zijn dan bellen binnen Nederland! Zo kost het bellen naar onze buurlanden en naar de VS nog geen 2 cent per minuut en een evenlang telefoontje naar Canada slechts 0,9 cent. Abonnees kunnen gratis twee VoIP-nummers aanvragen, waarmee zij direct kunnen bellen en gebeld worden.

Bent u nog geen abonnee van XS4ALL en wilt u ook graag als aanvulling op uw vaste en mobiele telefoon via deze methode bellen, dan kunt u zich hier online aanmelden. Snelle beslissers maken dan gebruik van de 'Alles geregeld' actie, met een gratis monteur aan huis, een gratis wireless of multi-pc modem en geen aansluitkosten.

Meer informatie en aanmelden: XS4ALL ADSL

Geactualiseerd: donderdag 6 april 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.