Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL: vandaag is een zwarte dag

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internetprovider XS4ALL zet vandaag de website op zwart uit protest tegen de verplichte blokkering van downloadsite The Pirate Bay. Bezoekers krijgen een melding met een verklaring over de actie maar kunnen desgewenst wel doorklikken naar de website.  Op de weblog licht directeur Theo de Vries toe waarom hij het niet eens is met de uitspraak van de rechter.

De directeur vindt dat IP-adressen blokkeren veel te ver gaat: 'De rechter heeft ons bevolen 3 IP-adressen te blokkeren. Dat is een ongelooflijk – en onacceptabel – zware maatregel. De betreffende IP-adressen staan weliswaar op naam van de Pirate Bay, maar dat wil niet zeggen dat er louter illegale zaken op gebeuren.' Hij noemt dit een maatregel die je misschien mag verwachten in China of Iran, maar niet in Europa. 
De Vries heeft grote moeite met het feit dat de rechter BREIN de macht heeft gegeven om de zwarte lijst naar believen uit te breiden. Bovendien lost een blokkade het probleem helemaal niet op. Blokkeren mist aan twee kanten zijn doel, volgens Theo de Vries.

Hoger beroep
XS4ALL gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. De provider heeft er alle vertrouwen in dat de volgende rechter de juiste afweging zal maken. 'Zodat de blokkade weer kan worden opgeheven en deze zwarte periode hopelijk maar heel kort hoeft te duren.'

Ook Ziggo 
Ziggo heeft in de nacht van maandag op dinsdag de site al geblokkeerd. UPC, KPN en T-Mobile hebben inmiddels ook een brief van Stichting Brein ontvangen waarin de organisatie de bedrijven vraagt de website te blokkeren. Zij hebben dit net als Ziggo en XS4ALL geweigerd en worden nu waarschijnlijk ook voor de rechter gedaagd.

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.