Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL verhoogt tarieven vaste telefonie

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Met ingang van 1 mei 2009 wijzigt XS4ALL de structuur van haar gesprekstarieven voor belabonnementen (VoIP). Alle gesprekken worden naar boven afgerond tot de eerst volgende hele minuut en per hele minuut gefactureerd. Momenteel worden gesprekken na de eerste minuut nog per seconde gefactureerd.

Net als gesprekken tussen XS4ALL-abonnees onderling, blijven de gesprekken naar vaste nummers binnen een Flat Fee abonnement* kosteloos. Ook brengt XS4ALL geen starttarief in rekening. Hierin verandert niets. 

Hoewel XS4ALL verder geen wijzigingen doorvoert in de tarieven, zullen klanten meer moeten gaan betalen voor vaste telefonie. Vergeleken met de oude manier van afrekenen scheelt het gemiddeld zo'n twintig tot dertig procent. Dat betekent dat de telefoonrekening fors omhoog gaat!

Wie niet akkoord gaat met deze wijziging kan zijn belabonnement op ieder moment kosteloos beëindigen, zo maakt de KPN-dochter bekend.

Update 3-4-'09: XS4ALL is de eerste VoIP-aanbieder die per hele minuut factureert. Alle andere providers die internetbellen aanbieden, factureren nog per seconde. Als er één schaap over de dam is? In de mobiele telefoniemarkt schijnt afrekenen per minuut gewoon te worden. Zo laat KPN per minuut betalen bij de Flexibel abonnementen en sinds kort ook bij de sim only's. 

* Flat Fee: XS4ALL heeft 2 soorten Flat Fee abonnementen waarmee u belt via internet: Small en Medium voor resp. € 12,50 en € 19,50 per maand. Met Small kunt u onbeperkt bellen naar vaste nummers in de Benelux; met Medium ook nog naar de Europse Unie, de VS en Canada. Voor een belabonnement  heeft u ADSL van XS4ALL nodig. 
 

Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.