Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

XS4ALL verhoogt tarieven vaste telefonie

door Jeanet Woldring

Met ingang van 1 mei 2009 wijzigt XS4ALL de structuur van haar gesprekstarieven voor belabonnementen (VoIP). Alle gesprekken worden naar boven afgerond tot de eerst volgende hele minuut en per hele minuut gefactureerd. Momenteel worden gesprekken na de eerste minuut nog per seconde gefactureerd.

Net als gesprekken tussen XS4ALL-abonnees onderling, blijven de gesprekken naar vaste nummers binnen een Flat Fee abonnement* kosteloos. Ook brengt XS4ALL geen starttarief in rekening. Hierin verandert niets. 

Hoewel XS4ALL verder geen wijzigingen doorvoert in de tarieven, zullen klanten meer moeten gaan betalen voor vaste telefonie. Vergeleken met de oude manier van afrekenen scheelt het gemiddeld zo'n twintig tot dertig procent. Dat betekent dat de telefoonrekening fors omhoog gaat!

Wie niet akkoord gaat met deze wijziging kan zijn belabonnement op ieder moment kosteloos beëindigen, zo maakt de KPN-dochter bekend.

Update 3-4-'09: XS4ALL is de eerste VoIP-aanbieder die per hele minuut factureert. Alle andere providers die internetbellen aanbieden, factureren nog per seconde. Als er één schaap over de dam is? In de mobiele telefoniemarkt schijnt afrekenen per minuut gewoon te worden. Zo laat KPN per minuut betalen bij de Flexibel abonnementen en sinds kort ook bij de sim only's. 

* Flat Fee: XS4ALL heeft 2 soorten Flat Fee abonnementen waarmee u belt via internet: Small en Medium voor resp. € 12,50 en € 19,50 per maand. Met Small kunt u onbeperkt bellen naar vaste nummers in de Benelux; met Medium ook nog naar de Europse Unie, de VS en Canada. Voor een belabonnement  heeft u ADSL van XS4ALL nodig. 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie