Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

XS4ALL webtv op tablet en mobiel

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In navolging van KPN kunnen XS4ALL klanten die televisie afnemen nu ook tv te kijken via hun computer, laptop, tablet of smartphone. De dienst WebTV zit nog in een testfase, zo blijkt uit een blog op de website.

Gratis beschikbaar
WebTV is getest toen 26.000 KPN-klanten geen Digitenne konden ontvangen vanwege de brand in de zendmast in Hogersmilde. Deze mensen hebben toen van XS4ALL al WebTV aangeboden gekregen, zodat ze toch tv konden blijven kijken. De experimentele dienst is nu gratis beschikbaar voor alle televisie-klanten van XS4ALL.

Samensmelting Internet en tv
WebTV is een dienst die ontwikkeld is in HTML5 en Silverlight zodat tv gewoon in de browser te kijken is en er geen speciale applicatie nodig is. Hierdoor is de dienst niet beperkt tot bepaalde besturingssystemen. Op Linux is het nog niet mogelijk, omdat er gebruik wordt gemaakt van Silverlight met PlayReady. 

Het is een vorm van tv-kijken waar internet en televisie samenkomen en elkaar versterken, aldus de weblog. Gezocht wordt nog naar vernieuwende vormen van interactiviteit zoals koppelingen met social media. Bijvoorbeeld direct de uitzending bespreken en berichten van vrienden lezen via Twitter. Ook zou het mogelijk kunnen worden direct door te klikken naar Wikipedia en IMDB.

Zenders
XS4ALL heeft momenteel vijftien zenders beschikbaar. Later zullen er meer toegevoegd worden. Verder heeft WebTV een geïntegreerde programmagids, picture-in-picture previews van alle kanalen (niet op Android en iOS), de mogelijkheid favoriete zenders te beheren, live te pauzeren en fullscreen tv te kijken.

KPN soortgelijke dienst
Moederbedrijf KPN had op 15 september de primeur met een soortgelijke dienst onder de naam Interactieve TV Online. Wie een KPN Voordeelpakket afneemt, kan ook televisie kijken via de computer, laptop of tablet. Bij KPN zijn momenteel vijf zenders meer beschikbaar dan bij XS4ALL zoals SBS 6, Net 5 en Veronica. Interactieve TV Online is gratis bij elk pakket met Interactieve TV. Zie voor meer info en beschikbaarheid Totaalwijzer.nl.
 

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie