Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo-klanten moeten digitale decoder opnieuw instellen

door Jeanet Woldring

De televisies van miljoenen huishoudens gaan binnenkort op zwart. Alle Ziggo-klanten die digitaal naar tv kijken, moeten hun tv of decoder dan opnieuw instellen. Dat komt doordat kabelbedrijf Ziggo zijn netwerk aanpast vanwege de fusie met UPC. Voor UPC-klanten verandert er niets.

Woordvoerder Erik van Doeselaar van Ziggo: "Wij willen de netwerken van UPC en Ziggo gelijktrekken, zodat we in het hele land dezelfde producten en diensten kunnen aanbieden". Hij noemt het een mega-operatie die minutieus voorbereid wordt.

"Klanten moeten eigenlijk hetzelfde doen als wanneer ze een nieuwe tv kopen of een nieuwe decoder krijgen. Dan moet je een frequentie en netwerk-id invullen. Die versturen we per brief." 

Ziggo past het netwerk per regio aan. In het gehele verzorgingsgebied wordt één landelijke frequentie en één netwerkcode voor digitale tv gebruikt. Klanten krijgen per brief te horen wanneer in hun buurt de tv op zwart gaat. Het Friese Gorredijk is op 5 januari de eerste plek waar klanten hun zenders opnieuw moeten instellen. De komende maanden volgt de rest van Nederland. 

Via een speciale internetsite kunnen klanten zien hoe men de apparatuur opnieuw naar zenders kan laten zoeken.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie