Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo-klanten moeten van Cogas verplicht overstappen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Netwerkbeheerder Cogas gooit Ziggo van de kabel. Tienduizenden Ziggo-abonnees in Twente moeten daarom verplicht overstappen naar Caiway. Dat meldt dagblad Tubantia. Uit reacties blijkt dat klanten niet blij zijn met deze keuze: 'weg wifi-spots, weg e-mailadressen en weg Ziggo mobiel.' Wie dat wil mag natuurlijk ook overstappen naar een andere provider.

Cogas biedt op haar kabelnetwerken in eigen beheer analoge tv aan. Klanten die ook naar digitale tv willen kijken, moeten een aanvullend abonnement bij Ziggo afnemen. Cogas heeft echter besloten om de overeenkomst met Ziggo op te zeggen en vanaf 1 januari Caiway de digitale tv-diensten te laten leveren. 

Glasvezel

Volgens TotaalTV is de keuze niet opmerkelijk: "Rabobank bouwfonds CIF rolt samen met Cogas in het verzorgingsgebied van Cogas een glasvezelnetwerk uit dat de oude coaxkabel gaat vervangen. Ziggo wil echter alleen kabeldiensten leveren. Cogas heeft voor Caiway gekozen omdat dit bedrijf naast kabel- ook glasvezeldiensten levert. Daarnaast is CIF eigenaar van tv-aanbieder Caiway."

Verplicht overstappen

Voor de Ziggo-abonnees betekent dit dat ze voor 1 januari moeten overstappen, het huidige abonnement  wordt automatisch beëindigd. Ze worden schriftelijk door Cogas geïnformeerd en krijgen een overstapaanbod via een speciale website. Hier worden drie Alles-in-1 pakketten aangeboden met internet, telefonie en digitale tv. Het goedkoopste pakket, Alles-in-1 Basis (30/3 Mbps) kost 45 euro,  Plus (90/9 Mbps) kost 55 euro en Extra (180/18 Mbps) kost 65 euro per maand. Het eerste halfjaar wordt korting gegeven.

Eerst vergelijken alvorens je de keus maakt

Om te beoordelen of het overstapaanbod aantrekkelijk is, kun je de goedkoopste Alles-in-1 pakketten vergelijken op Internetten.nl of Totaalwijzer.nl. Doe de postcodecheck om te zien welk pakket beschikbaar is op jouw adres.

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.