Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo-klanten moeten van Cogas verplicht overstappen

door Jeanet Woldring

Netwerkbeheerder Cogas gooit Ziggo van de kabel. Tienduizenden Ziggo-abonnees in Twente moeten daarom verplicht overstappen naar Caiway. Dat meldt dagblad Tubantia. Uit reacties blijkt dat klanten niet blij zijn met deze keuze: 'weg wifi-spots, weg e-mailadressen en weg Ziggo mobiel.' Wie dat wil mag natuurlijk ook overstappen naar een andere provider.

Cogas biedt op haar kabelnetwerken in eigen beheer analoge tv aan. Klanten die ook naar digitale tv willen kijken, moeten een aanvullend abonnement bij Ziggo afnemen. Cogas heeft echter besloten om de overeenkomst met Ziggo op te zeggen en vanaf 1 januari Caiway de digitale tv-diensten te laten leveren. 

Glasvezel

Volgens TotaalTV is de keuze niet opmerkelijk: "Rabobank bouwfonds CIF rolt samen met Cogas in het verzorgingsgebied van Cogas een glasvezelnetwerk uit dat de oude coaxkabel gaat vervangen. Ziggo wil echter alleen kabeldiensten leveren. Cogas heeft voor Caiway gekozen omdat dit bedrijf naast kabel- ook glasvezeldiensten levert. Daarnaast is CIF eigenaar van tv-aanbieder Caiway."

Verplicht overstappen

Voor de Ziggo-abonnees betekent dit dat ze voor 1 januari moeten overstappen, het huidige abonnement  wordt automatisch beëindigd. Ze worden schriftelijk door Cogas geïnformeerd en krijgen een overstapaanbod via een speciale website. Hier worden drie Alles-in-1 pakketten aangeboden met internet, telefonie en digitale tv. Het goedkoopste pakket, Alles-in-1 Basis (30/3 Mbps) kost 45 euro,  Plus (90/9 Mbps) kost 55 euro en Extra (180/18 Mbps) kost 65 euro per maand. Het eerste halfjaar wordt korting gegeven.

Eerst vergelijken alvorens je de keus maakt

Om te beoordelen of het overstapaanbod aantrekkelijk is, kun je de goedkoopste Alles-in-1 pakketten vergelijken op Internetten.nl of Totaalwijzer.nl. Doe de postcodecheck om te zien welk pakket beschikbaar is op jouw adres.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie