Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo laat WifiSpots hacken

door Jeanet Woldring

Ziggo daagt hackers, studenten en it'ers uit om de nieuwe WifiSpots te kraken. Het bedrijf organiseert vanmiddag, 30 juni een zogeheten hacketon. Deelnemers krijgen de opdracht in te breken in het wifi-netwerk dat gebruik maakt van de thuismodems van klanten. De hacketon is onderdeel van een persbijeenkomst in Utrecht.

Zorgen over veilig gebruik wifi

Met de actie hoopt Ziggo eventuele lekken of verbeterpunten in de beveiliging te ontdekken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de beveiliging goed is dichtgetimmerd. Desalniettemin is duidelijk dat men zich zorgen maakt over het veilig kunnen gebruiken van wifi.

Hacketon onderdeel persbijeenkomst

De hacketon is onderdeel van een persbijeenkomst waarin directeur René Obermann vertelt hoe Ziggo aankijkt tegen het beveiligen van netwerken en waarom het de plicht van elke provider is om te zorgen voor veilige netwerken.

Een spreker van het  Nationaal Cyber Security Centrum gaat in op Wifi-beveiliging als de onderschatte schakel in netwerkbeveiliging. Herman Weerman (productontwikkelaar WifiSpots) geeft inzicht in de veiligheid van WifiSpots en de bescherming die het gebruikers biedt. Daarnaast wordt tijdens de bijeenkomst antwoord gegeven op de vraag wat de politiek kan doen voor een veiliger WiFi Nederland.

Gratis internettoegang

De thuismodems van 1,2 miljoen klanten van Ziggo zijn sinds vorige zomer tegelijkertijd een wifi-hotspot voor mensen die buiten op straat lopen. Via een extra kanaal in de apparatuur bij mensen thuis hebben Ziggo-klanten zo op veel plekken buiten de deur gratis internettoegang.

Tijdens de hacketon worden op het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht meerdere WifiSpots opgesteld die het echte netwerk simuleren. De organisatie van de hacketon rekent op ongeveer 35 deelnemende computertechneuten. De uitslag van het evenement wordt vandaag bekendgemaakt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie