Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo start Groningse proef wifi-hotspots

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kabelaar Ziggo is in Groningen begonnen met een proef om modem en routers van klanten in te zetten als hotspot. Het bedrijf onderzoekt of het mogelijk is op deze manier landelijk wifi-hotspots in te voeren.

Ziggo Hotspots
De proef is gestart in de Groningse wijken Helpman, de Wijert, Herewegwijk en Villabuurt-West en  duurt vijf weken. Behalve technische aspecten wordt ook onderzocht hoe de klanten het gebruik ervaren. Ziggo streeft naar maximaal 1200 deelnemers. De uitkomsten van de test bepalen of het bedrijf op korte termijn doorgaat met het invoeren van Ziggo Hotspots. 

Eisen 
De kabelaar heeft de modem en routers van deelnemende klanten aangepast zodat de hotspot volkomen te scheiden is van het klantnetwerk waardoor veiligheid, en privacy optimaal gegarandeerd zijn. Ook mag wifi-gebruik door gasten geen invloed hebben op de internetprestaties bij de klant.

Om gebruik te kunnen maken van de Ziggo Hotspots moeten klanten er mee akkoord gaan dat ze hun modem/router ook inzetten als hotspot. Vervolgens moeten ze eenmaal inloggen waarna ze automatisch toegang hebben tot alle Ziggo Hotspots. Van één hotspot moeten 20 gasten tegelijkertijd gebruik kunnen maken. Volgens Ziggo is het bereik voldoende om gastgebruikers de nodige bewegingsvrijheid te geven. 

In België zijn Belgacom en Telenet met een vergelijkbaar initiatief bezig om een dekkend netwerk van WiFi-hotspots in hun hele marktgebied te verkrijgen, schrijft Telecompaper.
 

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.