Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo start landelijke uitrol WiFi netwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Ziggo activeert het netwerk van WiFi hotspots in haar hele verzorgingsgebied. Uiterlijk eind augustus zijn de hotspots geactiveerd op de modems van bijna een miljoen klanten. Den Haag is na de teststad Groningen de tweede stad waar de WifiSpots geactiveerd worden. Vanaf 7 mei staan circa 65 duizend WifiSpots in Den Haag aan.

Onbeperkt draadloos internet buitenshuis
Ziggo's internetklanten hoeven de speciale WifiSpots inloggegevens maar één keer per apparaat in te stellen en hebben daarna automatisch toegang tot alle beschikbare WifiSpots. Zowel zakelijke Ziggo-klanten als consumenten hebben toegang, waardoor ze onbeperkt draadloos buitenshuis kunnen internetten.

Veiligheid en privacy
Ziggo heeft de apparatuur en programmatuur van het modem/WiFi-router zo aangepast dat deze voldoen aan onderstaande eisen:
• De WifiSpot is volkomen gescheiden van het klantnetwerk zodat veiligheid en privacy optimaal gewaarborgd zijn
• WiFi-gebruik door gasten heeft geen invloed op de internetprestaties bij de klant;
• De WifiSpot moet voldoende bereik hebben om gastgebruikers de nodige bewegingsvrijheid te geven;
• Maximaal 20 gelijktijdige gasten kunnen van de WifiSpot gebruik maken;
• Eenmalige inlog met daarna automatische toegang  tot alle Ziggo WifiSpots.

Resultaten test Groningen
Voorafgaand aan de uitrol in Den Haag heeft Ziggo de functionaliteiten het gebruik van de Ziggo WifiSpots uitvoerig onderzocht in de stad Groningen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de functionaliteit voldeed aan alle gestelde eisen en dat het gebruik conform de verwachtingen was. Verder bleek dat bijna alle klanten het een uitstekend initiatief vonden. Minder dan 1% van de klanten heeft de hotspot-functionaliteit uitgezet en wilde niet meedoen, aldus Ziggo.

Bekijk hier de demofilm WifiSpots

Geactualiseerd: vrijdag 26 april 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.