Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo start in mei modem omruilactie

Leestijd: 2 minuten

Ziggo start in mei met het omruilen van 400 duizend modems voor modems met een ingebouwde router. Doel van de omruilactie is dat klanten op elk moment, op elke plek en op ieder mogelijk scherm gebruik kunnen maken van de Ziggo-diensten.

Grote bandbreedte en draadloos

Daarvoor is het noodzakelijk dat de modems de toekomstige grote bandbreedtes aankunnen en dat het draadloze gebruik in en rondom het huis eenvoudiger wordt. De nieuwe zogeheten EuroDocsis 3.0 modem-routers maken dit mogelijk. Ten opzichte van de huidige EuroDocsis 2.0 kan de nieuwe versie hogere datasnelheden aan. Bovendien wordt IPv6 volledig ondersteund en is beveiliging en monitoring verbeterd. 

Vervanging van mei tot oktober
Ziggoklanten worden vooraf geïnformeerd over de week waarin zij het nieuwe modem kunnen verwachten. De vervangingsoperatie loopt van mei tot en met september. 

Voor welke klanten?
Klanten die al een EuroDocsis 3.0 modem hebben en klanten met een Z1 of Alles-in-1 Basis abonnement krijgen vooralsnog geen nieuw modem. Nieuwe klanten krijgen ongeacht hun abonnement vanaf mei het nieuwe draadloze modem-router*.

Eigen voorkeur
De modem-routers worden geleverd met standaardinstellingen die voor veruit de meeste gebruikers geschikt zijn. De routerinstellingen kunnen echter volledig naar hun eigen voorkeuren worden aangepast. Iets dat volgens Ziggo bij veel concurrenten nauwelijks mogelijk is.

Technische specificaties
De nieuwe modem-routers van Ubee en Cisco zijn gebouwd volgens de EuroDocsis 3.0 specificaties en kunnen met de huidige firmware snelheden aan tot 480 Mb/s down en 120 Mb/s up. Het routergedeelte bezit vier gigabitpoorten voor vaste ethernetverbindingen. Het draadloze gedeelte voldoet aan de B, G en N specificaties, waardoor ook draadloos hoge snelheden mogelijk zijn. De klant kan er voor kiezen om óf de Wifi 2,4 GHz band te gebruiken óf de 5 GHz-band. Standaard staat de 2,4 GHz band aan. Daarnaast heeft het apparaat aansluitingen voor twee telefoonlijnen.

*Meer info en bestel: Ziggo Alles-in-1 (met actie!)
 

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie