Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Ziggo start test vast bellen via smartphone of tablet

door Jeanet Woldring

Ziggo is gestart met het testen van 'vast' bellen via je smartphone of tablet. Met behulp van de app Bapp heb je als het ware je vaste telefoon overal bij je, ook in het buitenland. Ziggo nodigt maximaal drieduizend testers via e-mail uit om deel te nemen aan de test, die twee maanden duurt. Ziggo Bapp is inmiddels geplaatst in de App Store en in de Play Store.

Bereikbaar
De dienst lijkt vooral bedoeld voor het bereikbaar zijn op het vaste nummer via de mobiele telefoon. De gebruiker hoeft daardoor niet langer thuis te zijn om telefoontjes naar het vaste nummer aan te nemen. Voor de app heb je geen simkaart nodig: het bellen en gebeld worden loopt via VoIP, waardoor de app via elke wifi verbinding functioneert.
 
De kabelaar zegt het zelf zo: "Bapp is een bellen-applicatie geïnstalleerd op een smartphone of tablet voor iOS en Android, die gebruik maakt van de mobiele/draadloze internetverbinding (Wifi/3G/4G) voor bellen met de vaste telefoonlijn van Ziggo."

Doel
Doel van de test is het onderzoeken van het gebruiksgemak en de praktische bruikbaarheid van de app. Op basis van de resultaten besluit Ziggo vervolgens of de dienst beschikbaar komt voor alle klanten met een vaste Ziggo telefoonlijn.
 
Voordelen van Ziggo Bapp
Naar eigen zeggen heeft de app de volgende voordelen:
• Altijd en overal bereikbaar via wifi en 3G/4G op je vaste telefoonnummer met je smartphone of tablet, ook in het buitenland;
• Ziggo Bapp schakelt automatisch tussen wifi en 3G/4G;
• Bellen tegen dezelfde voorspelbare tarieven als je vaste lijn. Is er geen gratis wifi beschikbaar, dan is 3G / 4G data nog altijd goedkoper dan belminuten vanuit het buitenland;
• Naadloos gebruik van je smartphone telefoonboek;
• Met de Ziggo Bapp kun je alle vaste en mobiele nummers bellen, met de meeste VOIP-apps is dat niet mogelijk;
• Een tablet zonder simkaart is ook als telefoon te gebruiken;
• Het gebruik van Bapp is veel veiliger dan het gebruik van soortgelijke producten. Zo zijn de signalering en de gesprekken versleuteld en kan Bapp uitsluitend verbinding maken met Ziggo servers en niet met bijvoorbeeld een hotspot die zich voordoet als een Ziggo server. 
 
Steeds meer gemak door mobiliteit
"Ziggo klanten willen onze diensten altijd en overal kunnen gebruiken. De basis om dat mogelijk te maken begon met onze introductie van de Ziggo WifiSpots. Inmiddels kunnen onze klanten hierdoor op ruim 1 miljoen plaatsen eenvoudig en zonder extra kosten gebruik maken van het internet", zegt Pieter Vervoort van Ziggo. Hij vervolgt: "Het ligt voor de hand dat onze klanten ook via hun vaste telefoonlijn overal bereikbaar willen zijn. Met het testen van Ziggo Bapp zetten wij hiermee een nieuwe stap. Met deze App ben je niet alleen altijd op je vaste nummer bereikbaar, maar kun je ook goedkoop bellen vanuit het buitenland en bellen met je tablet."

Vaste telefonie vergelijken?

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie