Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ziggo verhoogt internetsnelheden vanaf 1 mei

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Vanaf 1 mei verhoogt Ziggo de snelheid van zijn internetabonnementen. Daarmee krijgen bijna 1,9 miljoen klanten hogere internetsnelheden. De prijzen van de internetabonnementen blijven ongewijzigd. Dit heeft de kabelaar vandaag in een persbericht laten weten.

De hoogste consumenten downloadsnelheid van 180 Mbps wordt geboden aan alle klanten met een Alles-in-1 Extra pakket of Z3 abonnement. Voor de zakelijke klanten wordt het Office Basis pakket ZZ3 verhoogd naar 200 Mbps.


 
Resetten modems
Vanaf 1 mei start Ziggo met het op afstand resetten van de modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Dit proces duurt in totaal 8 weken. Klanten die vanaf 1 mei zelf hun modem resetten hebben vanaf dat moment ook de nieuwe snelheden.

Ziggo marktleider
Ziggo is de grootste aanbieder van breedbandinternet via de kabel met een marktaandeel van 27,4 procent. Kabelbedrijf UPC volgt met 15,7 procent. De beoogde fusie tussen Ziggo en UPC kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse markt voor televisie, internet en telefonie via de kabel. Samen kunnen beide bedrijven zo'n 7 miljoen Nederlandse huishoudens bereiken en worden ze veruit de grootste aanbieder van kabeldiensten in het land. Ter vergelijking: inclusief Telfort en XS4ALL heeft KPN een marktaandeel van 40,5 procent.

Concurrentie
Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt wil de fusie Ziggo-UPC graag in Nederland behandelen en niet door de Europese Commissie laten beoordelen. ACM vindt dat er moet worden vastgesteld of de fusie negatieve effecten heeft op de concurrentie en daarmee slecht is voor de consument.
 

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.