Hostingproviders

 • Is de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid?

  Bij internettoegang via de analoge telefoon of ISDN zijn de maximale upload- en downloadsnelheden gelijk. Hetzelfde geldt voor glasvezel. Internettoegang via de kabel, (A)DSL, WiFi en satelliet is over het algemeen asymmetrisch, in dat geval is de maximale downloadsnelheid veel hoger dan de uploadsnelheid.

 • SIDN

  SIDN staat voor: Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Deze stichting heeft de bevoegdheid om domeinnamen uit te geven voor wat betreft het top level domein .nl. Zie www.sidn.nl.

 • Wat betekent de term Fair Use Policy?

  De Fair Use Policy (FUP) voor internet houdt in dat providers bij hun abonnementen geen vaste datalimiet hanteren, maar dat gekeken wordt naar het gemiddelde gebruik van de verbinding. Dit moet redelijk zijn. Zolang een gebruiker de verbinding normaal gebruikt, wordt er niet ingegrepen. Men kan in dit geval de term letterlijk vertalen als 'redelijk gebruik' of 'normaal gebruik'.

  Nu is het vervelende dat de term `fair use` heel verschillend geïnterpreteerd wordt. De hoeveelheid data die onder fair use verstaan wordt, varieert nogal bij providers. Bij sommigen wordt op de site in de voorwaarden duidelijk aangegeven hoeveel data maandelijks verbruikt mag worden en wat ze onder buitensporige data verstaan, anderen blijven daar helaas vaag over. Wat bij de ene nu een redelijk gebruik is, wordt bij anderen al als extreem verkeer beschouwd.

  We proberen helderheid en inzicht in deze wazige materie te geven door in de vergelijking te laten zien of er sprake is van een limiet, onbeperkt dataverkeer of FUP. Ook wordt duidelijk aangegeven welke prijs voor extra dataverkeer betaald moet worden. 

 • Wat is een Top Level Domain?

  De laatste 2 of 3 letters in een domeinnaam worden TLD´s genoemd. (Top Level Domains) Er zijn 2 soorten TLD´s: de gTLD´s en de ccTLD´s. Eerstgenoemde zijn generieke Top Level Domains. Voorbeelden hiervan zijn:.com .org. .net. Laatstgenoemde staat voor ´country code´ Top Level Domains. Voorbeelden hiervan zijn: .nl. .be en .ch

  De zeven originele generieke TLDs (.com, .edu, .gov, .int, .mil, .net, en .org) werden in de 1980-er jaren geïntroduceerd. In 2000 was er een eerste test met de introductie van zeven nieuwe gTLDs. Vier van deze TLDs (.biz, .info, .name, en .pro) zijn zogenaamde unsponsored TLDs. De andere drie (.aero, .coop, en .museum) zijn sponsored TLDs. Een unsponsored TLD valt onder het ICANN-beleid zoals gedefinieerd door de globale internet-gemeenschap. Een sponsored TLD is een gespecialiseerde TLD die een afgebakende gemeenschap representeert. De sponsor heeft de gedelegeerde verantwoordelijkheid over beleidsmatige zaken die deze TLD aangaan.(bron: SIDN) 

  De  ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is de non-profit organisatie die Top level domains aanmaakt, domeinnamen toewijst en zich bezig houdt met de distributie van IP-nummers. Volgens de ICANN is het niet ondenkbaar dat er in de toekomst ook 'eigen' TLD's vastgelegd kunnen worden.

 • Wat is een voordeel van bSMTP boven Pop3?

  Het belangrijkste voordeel van bSMTP boven POP3 is dat je met bSMTP een onbeperkt aantal e-mailadressen kunt aanmaken. Je hoeft slechts 1 wachtwoord en 1 login-naam in te toetsen om alle post van alle e-mailadressen op te halen. Stel, je hebteen bedrijf met 3 medewerkers met ieder een eigen e-mailadres (b.v. jan@internettennl, piet@internetten.nl, klaas@internetten.nl) dan hoef je slechts 1 wachtwoord en loginnaam te gebruiken om alle mail van Jan, Piet en Klaas op te halen.

 • Wat zijn hostingproviders?

  Hostingproviders zijn providers die ervoor zorgen dat sites met een eigen domeinnaam (bijv. www.uwbedrijfsnaam.nl) op het internet toegankelijk zijn. U hoeft dus niet over een eigen server te beschikken. 

  Ook bieden hostingproviders allerlei webgerelateerde diensten, zoals ruimte op het internet en bestandsbeheer.