Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Advertorial - Welke internetsnelheid heb je thuis nodig?

Zou jij ook graag op een hogere snelheid willen downloaden? Merk je dat websites soms traag laden, omdat je tegelijkertijd naar een YouTube-filmpje kijkt of via Spotify naar muziek luistert? Wil je graag een nieuw Internetabonnement voor thuis maar heb je geen idee hoeveel internet je nodig hebt? Heel begrijpelijk, de snelheid is ook nog eens afhankelijk van met hoeveel personen je het tegelijkertijd gebruikt. De snelheid die je nodig hebt, moet dus bij jouw persoonlijke situatie passen.

infographichuis3.png

Wat voor internetgebruiker ben je?

Om te bepalen welke internetsnelheid je thuis nodig hebt, is het goed om eerst na te denken over de vraag hoe je internet gebruikt. Ben je bijvoorbeeld vooral op zoek naar informatie of vind je het leuk om veel films en series te kijken via Netflix? Als je internet alleen gebruikt voor informatie en bijvoorbeeld internetbankieren, dan is het basisabonnement voldoende. Ga je ook series kijken via Netflix, dan heb je een sneller abonnement nodig. Zeker als ook anderen tegelijkertijd willen internetten. Mensen die veel online gamen, snel willen downloaden en bestanden snel willen kunnen versturen, hebben vaak een abonnement met meer Mbit/s nodig.

Hoeveel Mbit/s heb je thuis nodig?

Het aantal Mbit/s van je internetverbinding geeft weer hoe snel je verbinding is. Het maximaal haalbare aantal Mbit/s is afhankelijk van het soort internetverbinding, zoals bijvoorbeeld ADSL, internet via de kabel of glasvezel. Kijk welke abonnementen voor internet en tv op jouw adres beschikbaar zijn. De basisabonnementen hebben meestal een langzame uploadsnelheid. Als je geen gamer bent of grote bestanden moet versturen, heb je daar waarschijnlijk voldoende aan.

Welk internetpakket past bij jou?

Het internetpakket dat bij jou past hangt af van hoeveel internet jij nodig hebt. Gebruik je internet puur voor het opzoeken van informatie? Dan heb je minder Mbit/s nodig dan wanneer je video’s of andere bestanden gaat downloaden.

Tot 30 Mbit/s
Geschikt als je internet gebruikt voor het opzoeken van informatie, e-mailen, social media en internetbankieren.

Tot 50 Mbit/s
Prima om te downloaden, met meerdere personen internetten, HD-televisie kijken, Netflix en YouTube.

80 Mbit/s en meer
Ideaal voor het kijken naar 4K-televisie, Netflix en YouTube met meerdere mensen tegelijk, delen van grote bestanden, razendsnel gamen onder alle omstandigheden.

Maak je internetverbinding sneller

Heb je al een internetabonnement? Dan kun je de bestaande verbinding meestal makkelijk uitbreiden en je internet versnellen. Ben je benieuwd hoe snel je huidige internetverbinding is om goed te kunnen vergelijken? Doe dan de gratis speedtest en je weet precies hoeveel Mbit/s je verbinding is.

Internetpakketten vergelijken

Wil je naast internet ook graag tv kijken? Kies dan voor een Internetpakket met TV. De Internet en TV pakketten kun je uitbreiden met opties als extra tv-zenders en extra internetsnelheid.

Internet en TV Pakketten vergelijken.


Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie