Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
  • Exclusieve cashback van minimaal € 20
  • Compleet. Wij vergelijken alle providers
  • Gratis onafhankelijk advies

De best beoordeelde alles-in-1 providers

Natuurlijk let je op de prijs! En waar let je nog meer op, als je wilt overstappen van alles-in-1 provider? Ook de kwaliteit van de diensten is belangrijk. Is de klantenservice op orde? Hoe zit het met storingen en andere problemen? Wie heeft het beste internet? De Consumentenbond legt elk kwartaal de alles-in-1 providers langs de meetlat: op internet-, telefonie- en televisiekwaliteit, het aantal storingen en de klantenservice.

Beste internet providers

Hoe worden alles-in-1 providers getest?

Elk kwartaal vraagt de Consumentenbond zo'n 10.000 panelleden naar de ervaren storingen op het gebied van internet, bellen en tv. Ook vragen ze naar de klanttevredenheid. Op basis daarvan publiceren ze een rangschikking met een 'Beste uit de Test'. Om een testoordeel te kunnen geven over een provider moeten minimaal 75 consumenten (die klant zijn bij de provider) de enquêtes hebben ingevuld. Er zijn niet voor alle providers voldoende panelleden beschikbaar om een testoordeel te geven. Vandaar dat een aantal partijen ontbreekt. De panelleden beoordelen de providers op de volgende aspecten:

  • Kwaliteit internetverbinding (30%)
  • Kwaliteit digitale televisieverbinding (30%)
  • Kwaliteit klantenservice (20%)
  • Kwaliteit vaste telefoonverbinding (10%)
  • Providerwaardering (10%)

Resultaten beoordeling beste internetprovider

Freedom Internet Glasvezel staat opnieuw op de eerste plaats in het onderzoek naar de tevredenheid over het vierde kwartaal van 2023. Alleen in Q1 stond KPN Glas op nummer 1. Freedom kreeg in het derde kwartaal een 8,0, nu een 7,9. Nog steeds netjes. De provider kreeg deze keer een 6,3 voor televisie. Weliswaar ietsje beter dan het vorige kwartaal, maar de tv-kwaliteit blijft een belangrijk minpunt. Dit lage cijfer wordt gecompenseerd door de hoge waarderingen voor internet (8.6) en telefonie (9.2). Hierdoor komt Freedom als beste provider uit dit onderzoek. Odido staat onderaan, met glasvezel. Odido DSL is verdwenen, daar waren niet genoeg klanten voor beschikbaar. Bij Odido zijn de ondervraagde klanten over de hele linie minder tevreden, de aanbieder scoort nu een 6,4, dit was een 6,8.  Delta Glasvezel scoort hetzelfde lage cijfer.

Provider Testoordeel
Q4 2023
Internet Televisie Telefonie
Freedom Internet Glasvezel  7,9 8,6 6,3 9,2
KPN Glasvezel 7,7 8,0 7,1 8,4
Solcon Glasvezel 7,7 7,8 6,9 7,8
Ziggo Kabel 7,4 7,4 7,4 8,1
Caiway Glasvezel 7,3 7,6 6,9 7,9
KPN DSL 7,3 7,4 6,7 8,3
Delta Kabel 7,1 7,5 6,6 7,4
Budget Alles-in-1 DSL 7,0 7,0 7,1 6,7
Delta Glasvezel 6,4 6,8 6,0 7,7
Odido Thuis Glasvezel 6,4 6,6 6,2 7,0

Bron: Consumentenbond.nl

* Dit kwartaal waren er te weinig resultaten voor een aantal aanbieders en daarom konden er voor een enkeling geen betrouwbare uitspraken gedaan worden. Deze partijen ontbreken dan ook in dit overzicht (bijvoorbeeld Online.nl en Youfone).  

Storingen

Bij een aantal aanbieders ziet de Consumentenbond een toename van de storingsmeldingen. Over de internetverbinding zijn iets meer klachten genoteerd. Televisie blijft een bron van onvrede, een aanzienlijk aantal ondervraagde klanten had last van televisiestoringen. Met name bij Freedom Internet Glasvezel, Delta Glasvezel en Odido Glasvezel. Over bellen zijn vrijwel geen klachten genoteerd. Vandaar de hoge scores in die kolom. 

Conclusie

Gemiddeld scoren de verschillende providers een 7,2. Een net rapportcijfer natuurlijk, hetzelfde als vorig kwartaal. In dit onderzoek wordt alleen gekeken naar de ervaringen. Niet naar de prijzen, en daar zitten behoorlijke verschillen. Bovendien, als je overstapt kun je gebruikmaken van acties, dus ben je altijd beter uit. En wist je dat mensen die via ons overstappen Internetten.nl beoordelen met een 9,4

Vergelijken en overstappen

Met onze Alles-in-1 Vergelijker kun je beschikbare providers vergelijken. Zo kies je het beste abonnement. Doe de postcodecheck in onze vergelijker. Dan zie je meteen wat er op jouw adres geleverd kan worden en wat het kost! 


Geactualiseerd: maandag 5 februari 2024

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.