Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur

Alle streamingdiensten in Nederland op een rij

Streamingdiensten zijn al een paar jaar bezig aan een opmars. In het begin heette het ook wel video on demand. Maar die term is voor veel van dit soort streamingdiensten te beperkt. Televisie kijken on demand, een film kijken wanneer het jou uitkomt of tv programma’s terugkijken. Nederlandse series, Deense thrillers of een exclusieve film. De genres lopen uiteen, van unieke films tot arthouse en populaire films. Underground series en de beste films. 

Er is voor iedereen wel wat te vinden. En je kunt online tv kijken wanneer het jou uitkomt, op de smart tv, tablet of telefoon. Er is voor iedereen een passende streamingdienst beschikbaar. Netflix is de bekendste in Nederland, maar er zijn meer! Wat is dé streamingdienst? De keuze is reuze en daarom hebben we in dit overzicht de bekendste verschillende streamingdiensten op een rij gezet.

Alle prijzen op een rij

In onderstaande tabel hebben we de prijzen van de streamingdiensten uit dit artikel op een rij gezet. In de tabel zijn de prijzen van een basisabonnement gebruikt. 

Streamingdienst Prijs per maand Bestellen
Apple TV € 4,99
CineMember € 9,99 Bekijk
Cinetree € 7,99 Bekijk
Disney+ € 8,99
F1TV € 7,99
HBO Max € 5,99 (Basic) € 7,99 (Standaard) 
Netflix € 7,99 - € 15,99
NLZIET € 7,95 
NPO Plus € 2,95
Pathé Thuis Geen abonnement, je huurt of koopt een film Bekijk
Prime Video € 2,99
Viaplay € 13,99  (Vanaf 1-8-2022, tot die tijd € 9,99) Bekijk
Videoland

€ 4,99

Ziggo Movies & Series € 6,95

peildatum: 23-06-2022

Netflix

We beginnen met de meest bekende en grootste streamingdienst in Nederland. Eind 2021 heeft ongeveer 58 procent van de Nederlandse gezinnen een abonnement op Netflix. Het bedrijf lanceert regelmatig ‘Netflix Original’ titels die exclusief gemaakt zijn voor Netflix. Bekende series zoals Bridgerton en Witcher. Je kunt met een abonnement streamen op veel verschillende apparaten zoals smartphone, mediaspeler, televisie, computer. Je kunt kijken waar en wanneer je wilt zonder enige vorm van reclame.

netflix-logo.png

Netflix kosten

Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen. Voor € 7,99 heb je een Basic abonnement. Hiermee kijk je films en series in SD-kwaliteit op één apparaat tegelijkertijd. Voor € 11,99 heb je het Standaard abonnement. Hiermee kunnen twee gebruikers tegelijk in HD-kwaliteit kijken. Het Premium abonnement, waarmee vier gebruikers tegelijk kunnen streamen, kost € 15,99. Bij deze abonnementsvorm krijg je ook toegang tot content in 4K-kwaliteit.

Videoland

Voor de fans van Nederlandse films en series ben je bij Videoland aan het juiste adres. Deze streamingdienst biedt veel programma’s aan van Nederlandse makelij. Videoland biedt soms series aan voordat ze op TV komen. De streamingdienst biedt niet alleen maar Nederlandse content maar ook een aantal buitenlandse titels.

videoland.png

Videoland kosten

De prijs van een abonnement op Videoland begint bij € 4,99 per maand. Hiervoor krijg je het basisabonnement. Je kunt op 1 scherm tegelijk kijken, geen series downloaden en zie je tussendoor reclame. Voor € 8,99 krijg je het plus abonnement. Hiermee kijk je op twee schermen tegelijk en kun je series downloaden om offline te kijken. Het premium abonnement, waarmee je op 4 schermen tegelijk kunt kijken, kost € 10,99 per maand. Een klein deel is in 4K kwaliteit te zien. Videoland is beschikbaar op de grootste besturingssystemen.

Ziggo Movies & Series (X)L

Ziggo Movies en Series is de vervanger van HBO. Tot januari 2022 kon Ziggo alle HBO series uitzenden. Omdat HBO Max zelf de Europese markt gaat betreden is dit niet meer zo. Je kunt nog wel een beperkt aantal HBO series zien, naast een groot aanbod van films en series. Je kunt deze dienst alleen afnemen als je klant bent van Ziggo. Je kunt series van Ziggo Movies & Series ook kijken via de Ziggo Go app.

club-lvblogo-ziggo-e1600344453496.png

Ziggo Movies & Series (X)L kosten

Ziggo Movies & Series is er net als Netflix in 3 varianten. Als je je Ziggo abonnement combineert met een mobiel abonnement van Vodafone of hollandsnieuwe krijg je gratis Movies & Series L. Voor € 6,95 krijg je het basisabonnement. Hiermee kun je series kijken waar VodafoneZiggo zelf licenties voor heeft. Dit pakket is inbegrepen bij TV Complete. Ziggo Movies & Series XL is de duurste optie. Voor € 11,95 krijg je toegang tot alle series van Ziggo en HBO én extra televisiezenders. Als je Alles-in-1 Max afneemt, is dit er een 'gratis' onderdeel van.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is het platform van e-commerce gigant Amazon. Deze streamingdienst gebruik je met je Amazon Prime abonnement. Je kunt video’s kijken op bijna alle apparaten en op 3 schermen tegelijk. Er is Nederlandse ondertiteling, HD is beschikbaar en je kunt ook offline kijken (downloaden).

2560px-amazonprimevideologo-svg.png

Amazon Prime Video kosten

Amazon Prime kost € 2,99 per maand. Hiervoor kun je video’s kijken, maar krijg je ook andere extra’s. Zo krijg je gratis bezorging van Amazon producten, een Twitch Prime abonnement en cloudopslag voor foto's. 

Disney+

Eind 2019 is Disney+ gestart in de Nederlandse streamingwereld. Op Disney+ kun je veel films en series kijken van onder andere Disney (exclusieve content), Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic. De app is beschikbaar voor iOS, Android, Apple TV, Chromecast, browser en verschillende spelcomputers. De dienst wordt vooral gebruikt om programma's en films voor kinderen te kijken.

disney-plus-logo-svg.png

Disney+ kosten

Disney+ kost € 8,99 per maand of € 89,90 per jaar. Voor dit bedrag kunnen vier gebruikers tegelijkertijd streamen in 4K kwaliteit.

NLZIET

De Nederlandse streamingdienst NLZIET biedt de mogelijkheid om live tv te kijken. Ook kun je tv-programma’s terugkijken. Je zou het kunnen zien als vervanging van je tv abonnement. NLZIET biedt Nederlandse tv programma’s, met de belangrijkste Nederlandse tv zenders. Waaronder de programma’s van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep).

nlzietlogofcwit.png

NLZIET kosten

Voor € 7,95 heb je een abonnement op NLZIET. Hiermee kunnen 5 gebruikers tegelijkertijd kijken in HD kwaliteit.

HBO Max

Vanaf 8 maart 2022 is HBO Max toegevoegd aan het aanbod van streamingdiensten in Nederland. HBO Max begon op 27 mei 2020 in de VS en heeft inmiddels wereldwijd ruim boven de 70 miljoen abonnees. Je kunt kijken naar content van Warner Bros., HBO, Max Originals (exclusieve content), DC, Cartoon Network en meer. Denk aan series zoals The Sopranos, True Detective, Westworld en films als Lord of the RIngs, The Hangover en Wonder Woman.

hbomaxlogo-svg.png

HBO Max kosten

Wat kost HBO Max per maand? Er zijn verschillende abonnementen. Voor € 5,99 krijg je Basic. Hiermee kun je op 1 apparaat kijken. In een videokwaliteit van 720p. Voor € 7,99 heb je toegang tot Standaard. Hiermee kun je op 3 apparaten tegelijk streamen in 1080p en in 4K UHD als dit beschikbaar is. 

Viaplay

Vanaf 1 maart 2022 start Viaplay met het uitzenden van de Formule 1 races. Deze nieuwe dienst is onderdeel van NENT (Nordic Entertainment Group). Naast Formule 1 worden ook Bundesliga en Premier League voetbalwedstrijden uitgezonden. We hebben meer informatie over Viaplay en andere sportzenders op een rijtje gezet.

Streamingdiensten Viaplay logo

Viaplay kosten

Deze dienst kost € 13,99 per maand (zonder actiekortingen). Op 26 januari maakten KPN en Ziggo als eersten hun prijzen bekend voor het kijken van de races. Ziggo, Youfone, KPN en T-Mobile gaan Viaplay opnemen als Extra Zender optie. Bij Kabelnet Veendam wordt rechtstreeks naar de website van Viaplay verwezen voor een contract. Sinds 1 maart 2022 kun je een abonnement afnemen. Bij Viaplay rechtstreeks of via de 'Mijn' omgeving van jouw telecomprovider als die deze streamingdienst aanbiedt.

Bestel nu

SkyShowtime

Comcast en Paramount Global (vroeger ViacomCBS) leveren samen de streamingdienst SkyShowtime. Zoals het er nu naar uitziet kun je deze dienst vanaf augustus 2022 afnemen. SkyShowtime heeft rechten voor films, series en tv-programma’s van bijvoorbeeld Bravo, NBC, SyFy Channel, MTV, Comedy Central en E!. En voor Paramount films zoals Star Trek, Jurassic Park, Top Gun en Indiana Jones. Plus (deels) eigen series en films.

TV-kanaal Paramount Network is sinds mei 2022 in Nederland te zien via het basis pakket van een aantal providers. Dit tv kanaal is alvast het visitekaartje voor SkyShowtime.

skyshowtimelogozw.PNG

SkyShowtime kosten

Het is nog onbekend wat deze nieuwe streamingdienst gaat kosten.

Pathé Thuis

Pathé Thuis is een Nederlandse streamingdienst voor het huren en kopen van films. Pathé Thuis biedt nieuwe en oudere bioscoop films en documentaires aan. Je betaalt per film, je sluit dus geen contract af. En het is ook geen abonnement. Want een account aanmaken kost niets en daarna betaal je per film met iDEAL, Paypal of creditcard. Het is een video on demand platform.

  • De films zijn te bekijken in Nederland en de EU-lidstaten
  • Te gebruiken op smart tv, tablet, smartphone en PlayStation
  • Thuisbioscoop? Stream je films via Google Chromecast en Apple Airplay eenvoudig naar het grote scherm.

Pathe Thuis logo

Pathé thuis kosten

Bij Pathé Thuis kun je een film huren of kopen. Je huurt een film vanaf € 2,49 t/m € 4,99. De huurfilm blijft 30 dagen in je account staan, totdat je de film start. Daarna heb je nog 48 uur om de film te kijken. Wil je een film vaker zien? Dan kun je de film kopen. De prijs varieert, hou rekening met gemiddeld zo’n 14 euro. De prijs is afhankelijk van de film.

Bestel nu

CineMember

Streamingdienst voor filmhuis films. Je krijgt onbeperkt toegang tot zo'n 1000 films, oude en nieuwe. Zo brengt CineMember het filmhuis bij jou thuis. Met een abonnement kun je onbeperkt streamen tot op 4 schermen tegelijkertijd. Dat kunnen smart tv’s zijn, maar je kunt ook kijken op een tablet of smartphone. Filmdistributeurs die aan CineMember meewerken zijn onder andere Cinéart, Paradiso, September Film, Lumière, Cinemien, De Filmfreak, Arti Film, Belga Films, Just Entertainment, Cherry Pickers, Cinema Delicatessen, In The Air, MOOOV en Source1 Media. CineMember is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

cinememberlogozw.png

CineMember kosten

Het abonnement kost € 9,99 per maand. Het contract is per maand opzegbaar. Je kunt een proefabonnement van twee weken nemen. Als je binnen de proefperiode opzegt betaal je niets.

Bestel nu

Cinetree

Filmclub met een missie. Streamingdienst voor films met een verhaal. Met een focus op onderwerpen die iedereen aangaan, met een hoopvolle bril. Maandelijks een nieuwe selectie van 20 films. En de mogelijkheid om nieuwe bioscoopfilms (en films uit het Cinetree archief) te huren. Naast films zijn er ook documentaires te zien. Voorbeelden uit het aanbod: Y Tu Mamá También, For Sama, Norwegian Wood, Captain Fantastic en Youth. Je kunt de films bekijken op televisie,  internet of een smartphone. Er zijn apps beschikbaar, geschikt voor Apple, Google en Android.

cinetree-logo.jpg

Cinetree kosten

Het abonnement kost € 7,99 per maand. Het contract is per maand opzegbaar. Je kunt een proefabonnement van twee weken nemen. Als je binnen de proefperiode opzegt betaal je niets. Je kunt ook films en documentaires huren, als je een maandabonnement afneemt krijg je 30% korting op de huurprijs.

Bestel nu

Overige streamingdiensten

Verder zijn er nog een aantal kleinere streamingdiensten: 
AppleTV+ kost € 4,99 per maand. Hiervoor krijg je toegang tot Apple Original films en series zoals Greyhound of de documentaire Tiny World.
NPO Plus kost € 2,95 per maand. Hiermee kun je uitzendingen langer terugkijken dan bij een gratis abonnement en kijk je reclamevrij programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep. 
discovery+ Voor € 3,99 per maand kun je kijken naar entertainment programma's. Entertainment aanvuld met sport kost € 5,99 per maand.
F1TV Je betaalt € 64,99 per jaar of 7,99 per maand. Deze dienst richt zich alleen op Formule 1. Je ziet alle races live, inclusief boardradio en onboard camera's. Aangevuld met documentaires en rapportages, voor als er niet geracet wordt.

Alle streamingdiensten op alle apparaten


Geactualiseerd: donderdag 23 juni 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie