Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Start je vergelijking
+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
 • Exclusieve cashback van minimaal € 20
 • Compleet. Wij vergelijken alle providers
 • Gratis onafhankelijk advies

Alle streamingdiensten in Nederland op een rij

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken. In het begin heette het ook wel video on demand platform. Omdat je net zoals met zelfgemaakte video's bij video on demand diensten geen last hebt van reclame. Die term is voor veel van dit soort streamingdiensten te beperkt. Televisie kijken on demand, een film kijken wanneer het jou uitkomt of tv programma’s terugkijken. Gecombineerd met een tv abonnement of alleen streamingdiensten. Nederlandse series, Deense thrillers of een exclusieve film. De genres lopen uiteen, van unieke films tot arthouse en populaire films. Underground series en de beste films.  

Er is voor iedereen wel wat te vinden. En je kunt online tv kijken wanneer het jou uitkomt, op de smart tv, tablet of telefoon. Er is voor iedereen een passende streamingdienst beschikbaar. Netflix is de bekendste in Nederland, maar er zijn meer! Wat is dé streamingdienst? De keuze is reuze en daarom hebben we in dit overzicht de bekendste verschillende streamingdiensten op een rij gezet.

Ga snel naar:

Alle prijzen streamingdiensten op een rij

In onderstaande tabel hebben we de prijzen van de streamingdiensten uit dit artikel op een rij gezet. In de tabel zijn de prijzen van een basisabonnement gebruikt. 

Streamingdienst Prijs per maand Bestellen
Apple TV+ € 9,99
CineMember € 9,99  (of € 50 voor 6 maanden of € 95 voor 12 maanden) Bekijk
Cinetree € 9,99 (of € 48 voor 6 maanden of € 84 voor 12 maanden)
Discovery+ Vanaf € 3,99
Disney+ € 10,99 (of € 109,90 per jaar)
Disney+ en ESPN

Combinatie voordeel bij KPN -  samen voor € 20,99 per maand

Bekijk
Dusk TV Vanaf € 29,99 ( € 99 per jaar) Bekijk
ESPN Compleet Vanaf  € 5, afhankelijk van de internetprovider Bekijk
ESPN Compleet en Viaplay Combinatie voordeel bij Odido -  samen voor € 19,50 per maand Bekijk
F1TV TV Pro € 11,90  of TV Access € 3,99 (alleen herhalingen)
Film1 € 9,99 per maand. Of via jouw internetprovider, prijzen verschillen van € 7 tot € 10. Gratis bij Online.nl
HBO Max € 7,99 (Standaard - vooruitbetaling 12 maanden € 59,99) 
Netflix € 7,99 - € 15,99
NLZIET € 8,95 of NLZIET Extra € 10,95 (10 extra zenders waaronder BBC en History Channel)
NPO Plus € 2,95
Pathé Thuis Geen abonnement, je huurt of koopt een film Bekijk
Prime Video € 4,99
SkyShowtime € 6,99 (of 6 maanden voor € 27,50 of € 54,99 per jaar)
Viaplay € 15,99 of € 12,79 (bij een jaarcontract 20% korting) ( Per 22 mei 2024 kost het maandcontract € 17,99 per maand) Bekijk
Videoland

€ 4,99 (Basic) € 9,99 (Plus) en € 11,99 (Premium) 

Ziggo Sport Totaal Afhankelijk van de internetprovider - gemiddeld € 15 (€ 14,95 bij Ziggo zelf)

peildatum: 03-04-2024

Welke streamingdiensten zijn er?

Netflix

We beginnen met de meest bekende en grootste streamingdienst in Nederland. Eind 2021 heeft ongeveer 58 procent van de Nederlandse gezinnen een abonnement op Netflix. Het bedrijf lanceert regelmatig ‘Netflix Original’ titels die exclusief gemaakt zijn voor Netflix. Bekende series zoals Monster, Bridgerton en Witcher. Je kunt met een abonnement streamen op veel verschillende apparaten zoals smartphone, mediaspeler, televisie, computer. Je kunt kijken waar en wanneer je wilt zonder enige vorm van reclame.

netflix-logo.png

Wat kost Netflix?

Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen. Voor € 7,99 heb je een Basic abonnement. Hiermee kijk je films en series in SD-kwaliteit op één apparaat tegelijkertijd. Voor € 11,99 heb je het Standaard abonnement. Hiermee kunnen twee gebruikers tegelijk in HD-kwaliteit kijken. Het Premium abonnement, waarmee vier gebruikers tegelijk kunnen streamen, kost € 15,99. Bij deze abonnementsvorm krijg je ook toegang tot content in 4K-kwaliteit.

Accounts delen niet meer gratis Op 23 mei 2023 veranderde Netflix haar spelregels. Je betaalt nu voor het delen van het account buiten het eigen huishouden. Je kunt een lid toevoegen op een ander adres. Dit kost € 3,99 per maand.

Videoland

Voor de fans van Nederlandse films en series ben je bij Videoland aan het juiste adres. Deze streamingdienst biedt veel programma’s aan van Nederlandse makelij. Videoland biedt soms series aan voordat ze op TV komen. De streamingdienst biedt niet alleen maar Nederlandse content maar ook een aantal buitenlandse titels. En bedient de kickbox liefhebbers. De wedstrijden van Glory (met Rico Verhoeven) zijn gratis te zien voor alle abonnees. 

videoland.png

Wat kost Videoland?

De prijs van een abonnement op Videoland begint bij € 4,99 per maand. Hiervoor krijg je het basisabonnement. Je kunt op 1 scherm tegelijk kijken, geen series downloaden en tussendoor zie je reclame. Voor € 9,99 krijg je het Plus abonnement. Hiermee kijk je op twee schermen tegelijk en kun je series downloaden om offline te kijken. Het Premium abonnement, waarmee je op 4 schermen tegelijk kunt kijken, kost € 11,99 per maand. Een klein deel is in 4K kwaliteit te zien. Videoland is beschikbaar op de grootste besturingssystemen.
Videoland prijsverhoging per 20 juni 2023: Plus en Premium worden € 1 per maand duurder. Voor bestaande en nieuwe klanten. Heb je zo'n abonnement dan heb je hier bericht over gehad. Of Videoland in 2024 weer prijsverhogingen gaat uitvoeren is nog niet bekend.

Ziggo Movies & Series (X)L

Ziggo Movies en Series was de vervanger van HBO. Tot januari 2022 kon Ziggo alle HBO series uitzenden. Omdat HBO Max zelf de Europese markt gaat betreden is dit niet meer zo. Je kon deze dienst alleen afnemen als je klant was van Ziggo. Movies & Series (X)L is begin november 2023 ingeruild voor SkyShowtime. 

club-lvblogo-ziggo-e1600344453496.png

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is het platform van e-commerce gigant Amazon. Deze streamingdienst gebruik je met je Amazon Prime abonnement. Je kunt video’s kijken op bijna alle apparaten en op 3 schermen tegelijk. Er is Nederlandse ondertiteling, HD is beschikbaar en je kunt ook offline kijken (downloaden).

2560px-amazonprimevideologo-svg.png

Wat kost Amazon Prime Video?

Amazon Prime kost € 4,99 per maand. Hiervoor kun je video’s kijken, maar krijg je ook andere extra’s. Zo krijg je gratis bezorging van Amazon producten, een Twitch Prime abonnement en cloudopslag voor foto's. 

Disney+

Eind 2019 is Disney+ gestart in de Nederlandse streamingwereld. Op Disney+ kun je veel films en series kijken van onder andere Disney (exclusieve content), Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic. De app is beschikbaar voor iOS, Android, Apple TV, Chromecast, browser en verschillende spelcomputers. De dienst wordt vooral gebruikt om programma's en films voor kinderen te kijken.

disney-plus-logo-svg.png

Wat kost Disney+?

Disney+ kost € 10,99 per maand of € 109,90 per jaar. Voor dit bedrag kunnen vier gebruikers tegelijkertijd streamen in 4K kwaliteit.

Dusk

Erotische zender speciaal gericht op vrouwen. Ruim aanbod met vrouwvriendelijke porna. Deze streamingdienst kun je rechtstreeks afnemen bij Dusk. Je hebt een internetverbinding nodig om het beeldmateriaal te bekijken. De films zijn alleen via streaming te zien, je kunt niets downloaden.

dusklogo.png

Wat kost Dusk?

Een maandcontract (met stilzwijgende verlenging per maand) kost € 29,99. Je krijgt korting als je een contract voor 6 maanden (€ 60 - € 10 per maand) of 12 maanden (€ 99 - € 8,25 per maand) afsluit. Gebruik je de code NEWYEAR50 dan krijg je nog meer korting.

Bestel nu

ESPN

Deze zender is vrij essentieel voor de voetballiefhebber, hier wordt de Eredivisie seizoen uitgezonden. Het ESPN abonnement is beschikbaar in twee ‘smaken’: ESPN en ESPN Compleet. ESPN zit als zender bij vrijwel alle providers in het basispakket. Soms alleen bij een duurder abonnement.

espn-logo.png

Wat kost ESPN?

Bij veel providers krijg je ESPN gratis. Wil je alles zien? Neem dan ESPN Compleet. We hebben alle informatie over ESPN en andere sportzenders op een rijtje gezet.

Film1

Film1 biedt een uitgebreide selectie films in alle mogelijke genres. En ze worden reclamevrij vertoond. Je kunt de Film1 app gebruiken om op elk apparaat te kijken. Er zijn vier live zenders en honderden films en documentaires on demand. Bij een aantal providers kun je Film1 als extra TV pakket afnemen. Dan betaal je via die factuur.

film1-0.png

Wat kost Film1?

Voor € 9,99 heb je een abonnement op Film1.

NLZIET

De Nederlandse streamingdienst NLZIET biedt de mogelijkheid om live tv te kijken. Ook kun je tv-programma’s terugkijken. Je zou het kunnen zien als vervanging van je tv abonnement. NLZIET biedt Nederlandse tv programma’s, met de belangrijkste Nederlandse tv zenders. Waaronder de programma’s van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Je bekijkt de programma's zoals ze uitgezonden worden/zijn, dus inclusief reclame. Bijkomend voordeel, het werkt ook in de andere EU landen.

nlzietlogofcwit.png

Wat kost NLZIET?

Voor € 8,95 heb je een abonnement op NLZIET. Hiermee kunnen 5 gebruikers tegelijkertijd kijken in HD kwaliteit. NLZIET Extra biedt 10 extra zenders en kost € 10,95 per maand. Kies je voor een jaarcontract dan krijg je voordeel.

HBO Max

Vanaf 8 maart 2022 is HBO Max toegevoegd aan het aanbod van streamingdiensten in Nederland. HBO Max begon op 27 mei 2020 in de VS en heeft inmiddels wereldwijd ruim boven de 70 miljoen abonnees. Je kunt kijken naar content van Warner Bros., HBO, Max Originals (exclusieve content), DC, Cartoon Network en meer. Denk aan series zoals The Sopranos, True Detective, Westworld en films als Lord of the RIngs, The Hangover en Wonder Woman.

hbomaxlogo-svg.png

Wat kost HBO Max?

Wat kost HBO Max per maand? Voor € 7,99 heb je toegang tot Standaard. Hiermee kun je op 3 apparaten tegelijk streamen in 1080p en in 4K UHD als dit beschikbaar is. Betaal je ineens voor een jaar dan kost het € 59,99 (een beparing van € 35,89). Het Basis pakket is niet meer te vinden.

KPN en HBO Max (Warner Bros. Discovery) werken samen. KPN is het eerste mediabedrijf in Nederland dat een dergelijke samenwerking met HBO Max aangaat. Je kunt vanaf september 2022 HBO Max toevoegen aan je KPN Internet, TV of Mobiel abonnement. De facturatie gebeurt dan via de KPN factuur.

Viaplay

Vanaf 1 maart 2022 is Viaplay gestart met het uitzenden van de Formule 1 races. Deze dienst is onderdeel van NENT (Nordic Entertainment Group). Naast Formule 1 worden ook Bundesliga en Premier League voetbalwedstrijden uitgezonden. We hebben meer informatie over Viaplay en andere sportzenders op een rijtje gezet. Over seizoen 2025 was nog een hoop onduidelijkheid. Viaplay was niet als enige partij in de race voor de uitzendrechten. Ondanks een hoger bod van VodafoneZiggo heeft de organisatie achter de Formule 1 races voor een verlenging van het contract van Viaplay gekozen.

Vanaf 5 april 2024 werkt Talpa Network samen met de Viaplay Group. Een deel van het Viaplay sportaanbod is te zien op de nieuwe zender Viaplay TV. Dit was de Talpa-zender SBS9. Alle Viaplay-sportcontent die op Viaplay TV wordt getoond, blijft volledig beschikbaar op de streamingdienst van Viaplay. Viaplay TV gaat onder meer Formule 1-samenvattingen uitzenden.

Streamingdiensten Viaplay logo

Wat kost Viaplay?

Deze dienst kost € 15,99 per maand (zonder actiekortingen), dit geldt bij een maandcontract. Alleen bij Viaplay zelf kun je een jaarcontract afsluiten voor € 12,79 per maand. Ziggo, Youfone, KPN, Odido en Solcon bieden Viaplay als Extra Zender optie. Bij Kabelnet Veendam wordt rechtstreeks naar de website van Viaplay verwezen voor een contract. Je kunt contract afnemen bij Viaplay rechtstreeks of via de 'Mijn' omgeving/app van jouw telecomprovider als die deze streamingdienst aanbiedt. Vanaf 22 mei 2024 worden de tarieven van het maandcontract met € 2 per maand verhoogd (ook bij huidige klanten). Je kunt nog snel een jaarcontract afsluiten. Dan betaal je € 12,79 per maand. 

Bestel nu

SkyShowtime

Comcast en Paramount Global (vroeger ViacomCBS) leveren samen de streamingdienst SkyShowtime. Deze streamingdienst is vanaf 25 oktober 2022 beschikbaar. SkyShowtime heeft rechten voor films, series en tv-programma’s van bijvoorbeeld Bravo, NBC, SyFy Channel, MTV, Comedy Central en E!. En voor Paramount films zoals Star Trek, Jurassic Park, Top Gun en Indiana Jones. Plus (deels) eigen series en films.

TV-kanaal Paramount Network is sinds mei 2022 in Nederland te zien via het basis pakket van een aantal providers. Dit tv kanaal is het visitekaartje voor SkyShowtime. 

skyshowtimelogozw.PNG

Wat kost SkyShowtime?

Je betaalt € 6,99 per maand. Of kies voor een jaarcontract. Dit kost € 54,99 (en betaal je omgerekend maar € 4,59 per maand). Vanaf 12 februari 2024 kun je ook een contract voor een half jaar afsluiten. Je betaalt eenmalig € 27,50 (omgerekend € 4,59 per maand). Na de zes maanden wordt dit omgezet in een maandcontract voor € 6,99 per maand, tenzij je opzegt.

Pathé Thuis

Pathé Thuis is een Nederlandse streamingdienst voor het huren en kopen van films. Pathé Thuis biedt nieuwe en oudere bioscoop films en documentaires aan. Je betaalt per film, je sluit dus geen contract af. En het is ook geen abonnement. Want een account aanmaken kost niets en daarna betaal je per film met iDEAL, Paypal of creditcard. Het is een video on demand platform.

 • De films zijn te bekijken in Nederland en de EU-lidstaten
 • Te gebruiken op smart tv, tablet, smartphone en PlayStation
 • Thuisbioscoop? Stream je films via Google Chromecast en Apple Airplay eenvoudig naar het grote scherm.

Pathe Thuis logo

Wat kost Pathé Thuis?

Bij Pathé Thuis kun je een film huren of kopen. Je huurt een film vanaf € 1,99 t/m € 5,99. De huurfilm blijft 30 dagen in je account staan, totdat je de film start. Daarna heb je nog 48 uur om de film te kijken. Wil je een film vaker zien? Dan kun je de film kopen. De prijs varieert, hou rekening met gemiddeld zo’n 14 euro. De prijs is afhankelijk van de film.

Bestel nu

CineMember

Streamingdienst voor filmhuis films. Je krijgt onbeperkt toegang tot zo'n 1000 films, oude en nieuwe. Zo brengt CineMember het filmhuis bij jou thuis. Met een abonnement kun je onbeperkt streamen tot op 4 schermen tegelijkertijd. Dat kunnen smart tv’s zijn, maar je kunt ook kijken op een tablet of smartphone. Filmdistributeurs die aan CineMember meewerken zijn onder andere Cinéart, Paradiso, September Film, Lumière, Cinemien, De Filmfreak, Arti Film, Belga Films, Just Entertainment, Cherry Pickers, Cinema Delicatessen, In The Air, MOOOV en Source1 Media. CineMember is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds.

cinememberlogozw.png

Wat kost CineMember?

Het abonnement kost € 9,99 per maand. Het contract is per maand opzegbaar. Je kunt een proefabonnement van twee weken nemen. Als je binnen de proefperiode opzegt betaal je niets. Je kunt ook kiezen voor een contract voor 6 maanden (€ 50) of voor 12 maanden (€ 95).

Bestel nu

Cinetree

Filmclub met een missie. Streamingdienst voor films met een verhaal. Met een focus op onderwerpen die iedereen aangaan, met een hoopvolle bril. Maandelijks een nieuwe selectie van 20 films. En de mogelijkheid om nieuwe bioscoopfilms (en films uit het Cinetree archief) te huren. Naast films zijn er ook documentaires te zien. Voorbeelden uit het aanbod: Y Tu Mamá También, For Sama, Norwegian Wood, Captain Fantastic en Youth. Je kunt de films bekijken op televisie,  internet of een smartphone. Er zijn apps beschikbaar, geschikt voor Apple, Google en Android.

cinetree-logo.jpg

Wat kost Cinetree?

Het abonnement kost € 9,99 per maand. Het contract is per maand opzegbaar. Je kunt een proefabonnement van twee weken nemen. Als je binnen de proefperiode opzegt betaal je niets. Je krijgt korting als je kiest voor een contract voor 6 maanden (€ 48) of voor 12 maanden (€ 84). Een deel van de films en documentaires kun je ook huren, dan sluit je geen contract af, maar betaalt per keer.

Overige streamingdiensten

Verder zijn er nog een aantal kleinere streamingdiensten: 

 • AppleTV+ kost € 9,99 per maand. Hiervoor krijg je toegang tot Apple Original films en series zoals Greyhound of de documentaire Tiny World.
 • discovery+ Voor € 3,99 per maand kun je kijken naar entertainment programma's van Discovery, inclusief Animal Planet, TLC, Eurosport en Discovery Investigation. Vul je dit aan met sport dan betaal je € 5,99 per maand.
 • F1TV Je betaalt € 94,99 per jaar of 10,99 per maand. Deze dienst richt zich alleen op Formule 1. Je ziet alle races live, inclusief boardradio en onboard camera's. Aangevuld met documentaires en rapportages, voor als er niet geracet wordt. (per 10-01-2024)
 • Kijk - Gratis streamingdienst van Talpa. Het is een variant op 'uitzending gemist', met aanbod van de Talpa zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Met reclame.
 • NPO Plus kost € 2,95 per maand. Hiermee kun je uitzendingen langer terugkijken dan bij een gratis abonnement en kijk je reclamevrij programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep. 
 • National Geographic heeft geen streamingdienst, je kunt de programma's wel online bekijken via een televisie provider.

Alle streamingdiensten op alle apparaten


Geactualiseerd: maandag 22 april 2024

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.