Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken
9,6 /10

Alles over streamingdiensten in Nederland

Streamingdiensten zijn al een paar jaar bezig aan een opmars. Netflix is de bekendste in Nederland, maar er zijn meer! De keuze is reuze en daarom hebben we in dit overzicht de bekendste streamingdiensten op een rij gezet.

Netflix

We beginnen met de grootste en meest bekende streamingdienst in Nederland. Netflix heeft in Nederland bijna 3 miljoen abonnees. Het bedrijf lanceert regelmatig ‘Netflix Original’ titels die exclusief gemaakt zijn voor Netflix. Je kunt met een abonnement streamen op veel verschillende apparaten zoals Smartphone en televisie.

streamingdiensten als NetflixPrijs

Je kunt kiezen uit drie verschillende abonnementsvormen. Voor € 7,99 heb je een Basic abonnement. Hiermee kijk je films en series in SD-kwaliteit op één apparaat tegelijkertijd. Voor € 11,99 heb je het Standaard abonnement. Hiermee kunnen twee gebruikers tegelijk in HD-kwaliteit kijken. Het Premium abonnement, waarmee vier gebruikers tegelijk kunnen streamen, kost € 15,99. Bij deze abonnementsvorm krijg je ook toegang tot content in 4K-kwaliteit.

Ziggo Movies & Series (HBO)

Ziggo Movies en Series is de vervanger van HBO. Je kunt deze dienst alleen afnemen als je klant bent van Ziggo. In andere landen is HBO Max een losse streamingdienst. In Nederland wordt de dienst in 2022 geïntroduceerd. Je kunt series van Ziggo Movies & Series kijken via de Ziggo Go app. 

Prijs

Ziggo Movies & Series is er net als Netflix in 3 varianten. Als je je Ziggo abonnement combineert met een mobiel abonnement van Vodafone of hollandsnieuwe krijg je gratis Movies & Series L. Voor € 6,95 krijg je het basisabonnement. Hiermee kun je series kijken waar VodafoneZiggo zelf licenties voor heeft. Ziggo Movies & Series XL is de duurste optie. Voor € 11,95 krijg je toegang tot alle series van Ziggo en HBO én extra televisiezenders. Als je Alles-in-1 Max afneemt, is dit er een 'gratis' onderdeel van.

Amazon Prime Video

Sinds een paar maanden kun je in Nederland streamen via Amazon Prime. Deze streamingdienst gebruik je met je Amazon Prime abonnement. Je kunt video’s kijken op bijna alle apparaten.

prime-video

Prijs

Amazon Prime kost € 2,99 per maand. Hiervoor kun je video’s kijken, maar krijg je ook andere extra’s. Zo krijg je gratis bezorging van Amazon producten, een Twitch Prime abonnement en cloudopslag voor foto's. 

Disney+

Eind 2019 is Disney+ gestart in de Nederlandse streamingwereld. Op Disney+ kun je veel films en series kijken van onder andere Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic. De app is beschikbaar voor iOS, Android, Apple TV, Chromecast, browser en verschillende spelcomputers. disney-plus

Prijs

Disney+ kost € 8,99 per maand of € 89,90 per jaar. Voor dit bedrag kunnen vier gebruikers tegelijkertijd streamen in 4K kwaliteit.

Videoland

Voor de fans van Nederlandse films en series ben je bij Videoland aan het juiste adres. Deze streamingdienst biedt veel programma’s aan van Nederlandse makelij. Videoland biedt soms series aan voordat ze op TV komen. De streamingdienst biedt niet alleen maar Nederlandse content maar ook een aantal buitenlandse titels. videoland

Prijs

De prijs van een abonnement op Videoland begint bij € 4,99 per maand. Hiervoor krijg je het basisabonnement. Je kunt op 1 scherm tegelijk kijken en geen series downloaden. Voor € 7,99 krijg je het plus abonnement. Hiermee kijk je op twee schermen tegelijk en kun je series downloaden om offline te kijken. Het premium abonnement, waarmee je op 4 schermen tegelijk kunt kijken, kost € 9,99 per maand. Een klein deel is in 4K kwaliteit te zien. Videoland is beschikbaar op de grootste besturingssystemen.

NLZIET

De Nederlandse streamingdienst NLZIET biedt de mogelijkheid om live naar tv zenders te kijken. Ook kun je tv-programma’s terugkijken. Je zou het kunnen zien als vervanging van je televisieabonnement. NLZIET heeft alleen Nederlandse content.

Prijsnlziet

Voor € 7,95 heb je een abonnement op NLZIET. Hiermee kunnen 5 gebruikers tegelijkertijd kijken in HD kwaliteit.

Overige streamingdiensten

Verder zijn er nog een aantal kleinere streamingdiensten: 

AppleTV+ kost € 4,99 per maand. Hiervoor krijg je toegang tot Apple Original films en series zoals Greyhound of de documentaire Tiny World.
NPO Plus kost € 2,95 per maand. Hiermee kun je uitzendingen langer terugkijken dan bij een gratis abonnement en kijk je reclamevrij programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep. 

Voor wie de nieuwste films in de woonkamer wil kijken is er Pathé Thuis. Je betaalt hier per film, er zijn dus geen maandelijkse kosten aan verbonden. Losse films huren kost tussen de € 1,99 en € 5,99 en dan kun je de film 48 uur streamen. Je kunt ook films 'kopen', zodat je er toegang tot houdt, maar dan ben je al gauw meer dan 15 euro kwijt. Je kunt de films in HD bekijken, maar 4K is nog niet beschikbaar.

Nieuwe diensten

  • Begin 2022 wordt HBO Max toegevoegd aan het aanbod van streamingdiensten in Nederland. Wanneer precies is nog niet bekend. Je gaat € 8,99 per maand betalen. Als je in een keer voor een heel jaar betaalt kviaplay logorijg je 4 maanden korting.
  • Vanaf maart 2022 start ViaPlay met het uitzenden van de Formule 1 races. Deze nieuwe dienst is onderdeel van NENT (Nordic Entertainment Group).  Naast Formule 1 worden ook Bunderliga en Premier League voetbalwedstrijden uitgezonden. Deze dienst gaat € 13,99 per maand kosten. Ziggo, Youfone en KPN hebben al aangegeven dit op te gaan nemen als Extra Zender optie.

Alle prijzen op een rij

In onderstaande tabel hebben we de prijzen van de streamingdiensten uit dit artikel op een rij gezet. In de tabel hebben we de prijzen van een basisabonnement gebruikt. 

Streamingdienst Prijs per maand
NPO Plus € 2,95 
Prime Video € 2,99
Videoland € 4,99
Apple TV € 4,99
Ziggo HBO € 6,95
NL Ziet € 7,95 
Netflix € 7,99
Disney+ € 8,99
HBO Max € 8,99 (vanaf 2022)
ViaPlay € 13,99 (vanaf maart 2022)

Geactualiseerd: maandag 27 december 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot is sinds juni 2019 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Verder schrijft Margot regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in de telecommarkt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie