Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 10.00 uur weer voor u klaar!

Internet en bellen vergelijken

 Al vanaf € 25,33 p/m!

Start je vergelijking

+
alles-in-1
internet
internet+tv
internet+bellen
Selecteer de provider van je mobiele abonnement waarbij je nu klant bent of klant wilt worden. Je ziet direct welke voordelen je krijgt op je thuis of mobiele abonnement.
Mobiele provider:
Energie­leverancier:
Staat jouw mobiele provider en/of energieleverancier er niet bij? Dan is er geen combinatievoordeel beschikbaar.

Internet en bellen pakketten

Vergelijk de prijzen van alle abonnementen in onze vergelijker, stap over en bespaar direct.

Op de website kun je kiezen voor een gecombineerd product bijvoorbeeld internet + TV. De voornaamste reden dat we dit doen is de prijs. Veel telecomaanbieders geven korting wanneer er twee of meer producten worden afgenomen door dezelfde klant. Dit komt doordat dit voor de provider ook makkelijker is. Door al deze combinaties met elkaar te vergelijken krijg jij een overzicht met de beste, goedkoopste of betrouwbaarste internet + TV abonnementen.

Zelf je pakket samenstellen

Als je een internet + bellen abonnement afsluit wil je natuurlijk precies wat jij in gedachten hebt. Daarom hebben we aan de linkerkant van de vergelijking filters aangemaakt die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, vind je glasvezel te duur, DSL te langzaam of wil je geen kabel? Vink dan de techniek aan die je wel wilt kunnen vergelijken, dan tonen wij alleen pakketten die daaraan voldoen.

 

Postcodecheck voor beschikbaarheid

Wil je overstappen van internetprovider of ga je verhuizen en wil je een internet + bellen abonnement afsluiten? Vul dan eerst de postcode in van het adres waarop je het abonnement wilt afsluiten. Je krijgt dan alleen de pakketten te zien die op jouw adres geleverd kunnen worden.

9,4 /10

Heb je een vraag over internet en bellen vergelijken?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Internetten.nl.
Wij staan voor je klaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 17.00.
Internetten.nl

Veelgestelde vragen

over internet en bellen vergelijken
 • Hoe vergelijk je internet en bellen?

  Op internetten.nl vul je je postcode en je huisnummer in. Als je wilt, kun je ook je huidige aanbieder selecteren. Soms krijg je combinatievoordeel krijgen als je bij dezelfde provider een mobiel abonnement afsluit. Je sluit dan internet, bellen en een mobiel abonnement af in een combipakket. Je krijgt alleen een pakket te zien als het beschikbaar is op je adres. Het goedkoopste pakket staat bovenaan. Je kunt bij de meeste aanbieders kiezen voor een contract van 1 of 2 jaar. Internet en bellen is beschikbaar via glasvezel, DSL en kabel. Vergelijk onafhankelijk en overzichtelijk de internet en bellen pakketten die bij jou passen.

 • Wat krijg je bij Internet en Bellen?

  Als je een internet en vast telefoonabonnement afsluit, kun je ervoor kiezen om een modem af te nemen bij je provider. Vaak krijg je een modem in bruikleen. Bij sommige providers kun je je eigen modem aanschaffen en gebruiken. Je kunt kiezen voor onbeperkt bellen naar vaste nummers, onbeperkt bellen naar mobiele nummers of voor betalen per minuut. Als je per minuut betaalt ben je maandelijks niet meer kwijt dan je gebruikt. Bij onbeperkt vast bellen betaal je een vooraf afgesproken bedrag per maand. 

  Twijfel je over de aanschaf van een aanvullende bundel met onbeperkt bellen naar vast en mobiel? De prijzen verschillen per provider. En variëren tussen de € 5 en € 15 euro per maand. Als je elke dag twee keer één minuut belt, dan ben je met een starttarief en een minuutprijs van € 0,14 gemiddeld € 16,80 per maand kwijt. Bel je eens per maand 1,5 uur? Dan ben je € 12,74 per maand kwijt. Het kan dus al snel uit om zo'n extra dienst onbeperkt bellen af te nemen. 

  Als nieuwe klant krijg je vaak een leuke welkomstkorting. Bijvoorbeeld dat je de eerste 6 maanden minder voor je abonnement betaalt. Ook krijg je in vele gevallen korting op de aansluitkosten of op andere eenmalige kosten. Als je klant wordt bij een provider heb je 14 dagen bedenktijd.

 • Welk internet en bellen pakket moet ik kiezen?

  Dit is afhankelijk van je wensen en je postcode en huisnummer.

  • Woon je alleen op jouw adres en ben je geen fanatiek gamer? Dan heb je aan een pakket van 20 Mbps of 30 Mbps genoeg.
  • Wil je extra snelheid, dan kun je kiezen voor internet en bellen met een snelheid van 50 Mbps.
  • Voor een gezin van 3 of meer mensen die internet gebruiken is een abonnement met een snelheid van 100 Mbps of meer aan te bevelen als dit beschikbaar is op jouw adres.

  Niet alle providers bieden dezelfde snelheden aan. Aanbieders die glasvezel internet aanbieden kunnen hogere snelheden leveren dan aanbieders die DSL internet gebruiken. Providers verschillen niet alleen op het gebied van internetsnelheid maar bijvoorbeeld ook wat betreft extra diensten en beltarieven.

Gratis overstapservice

Gemak dient de mens, daarom zijn bijna alle providers aangesloten bij de overstapservice. Op de dag dat je nieuwe abonnement ingaat, stopt je huidige abonnement. Zo kom je niet zonder internet  en bellen te zitten en heb je geen dubbele kosten. Je hoeft je internet en bellen abonnement dus niet zelf op te zeggen bij het overstappen. De nieuwe provider, zoals bijvoorbeeld T-Mobile, XS4ALL,  Youfone, Ziggo en KPN, regelt dat je oude pakket wordt opgezegd en je nieuwe pakket wordt aangesloten. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over je contract en het overstappen gaat automatisch! Ook het aanvragen van nummerbehoud om je eigen telefoonnummer te behouden wordt geregeld door de overstapservice.

Hoe werkt internet en bellen?

Zowel internet als telefonie verloopt via de internetverbinding. Dit heet Voice over Internet Protocol (VoIP) of IP-telefonie. Internet en bellen is mogelijk op de drie verschillende type netwerken: kabelinternet, DSL en glasvezel. In alle gevallen kun je jouw vaste telefoonnummer meenemen.

Bellen via de internetverbinding is ook al mogelijk als er een lage internetsnelheid gehaald wordt.

Sluit je een pakket met internet en bellen via Internetten.nl af? Dan ontvang je van de meeste providers een modem met een telefoonaansluiting in bruikleen. Sommige aanbieders vragen hier eenmalig kosten voor.  Soms is de installatie door een monteur gratis. De monteur zorgt dat alles werkt. Je kunt er ook voor kiezen om je abonnement met vaste telefonie zelf aan te sluiten. Dan kun je via de instructies op de website van de provider zelf de vaste telefoon aansluiten. Meestal kun je je telefoon met een kabel aansluiten aan het modem. Kom je er niet uit? De meeste providers bieden 100% installatiegarantie. De provider zal er alles aan doen om te zorgen dat je aansluiting goed verloopt. Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Behalve als je verhuist naar een gebied met een ander netnummer. Dan krijg je een ander nummer voor je vaste telefoon.

Gebruik filters om je abonnement voorkeuren aan te geven

Als je een internet en bellen abonnement afsluit, wil je het abonnement dat je in gedachten hebt. Daarom kun je je voorkeuren aanvinken in onze vergelijker. Wil je onbeperkt bellen naar vaste of mobiele nummers? Vink dit dan aan bij de filters. Je kunt ook aanvinken  welke  downloadsnelheid  je tenminste minimaal wilt. Bijvoorbeeld 50 Mbps, of 100 Mbps.

Postcodecheck voor beschikbaarheid

Op internetten.nl vergelijken we internet en bellen van de volgende providers:

T-MobileXS4ALLYoufoneZiggo,  KPNJonazCaiway, SKPSKVBreedbandFreedomCheapConnectSolconOnline.nlDeltaEDPNet, en Budget Alles-in-1.

Providers maken vaak gebruik van het KPN netwerk bij vast internet en bellen. Want de meeste partijen hebben geen eigen netwerk. Zo gebruikt Youfone het netwerk van KPN. En heeft T-Mobile heeft wel een eigen mobiel netwerk, maar geen DSL netwerk. T-Mobile werkt aan de aanleg van een eigen glasvezel netwerk.

Wil je overstappen van internetprovider of ga je verhuizen en wil je een internetabonnement met vaste telefonie afsluiten? Vul dan eerst de postcode in van het adres waarop je het abonnement wilt afsluiten. Je krijgt dan alleen de pakketten te zien die op jouw adres geleverd kunnen worden. Vaak krijg je als nieuwe klant bijvoorbeeld de eerste 6 maanden korting of hoef je geen aansluitkosten of eenmalige kosten te betalen.

Keuzevrijheid

Op internetten.nl heb je de vrijheid om het internet en bellen abonnement te kiezen dat precies bij je past. Wil je een pakket met een snelheid van 30 Mb per seconde of 50 Mb per seconde? Geef het aan in de filters en de vergelijker houdt er rekening mee. Wil je overstappen naar een pakket bij dezelfde provider als je mobiele contract? Ook dat kun je aangeven. Bij ons vergelijk je onafhankelijk verschillende providers.

Informatie gecontroleerd door expert

Bencom.Content.Api.Client.Entities.PublisherDto

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Els Werkman, specialist op het gebied van telecom. Internetten.nl wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld:

Navigatie