Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

.NL-domeinnamen binnenkort open voor iedereen

Leestijd: 2 minuten

Binnenkort kunnen ook bedrijven die niet in Nederland gevestigd zijn en privé-personen .nl-domeinnamen registreren.

In haar vergadering van 22 augustus 2002 heeft het SIDN-bestuur dit bekend gemaakt.
Tot nu toe mogen enkel in Nederland gevestigde bedrijven en organisaties een Nederlandse domeinnaam registreren. Particulieren moeten genoegen nemen met een persoonsdomeinnaam met drie cijfers erin, die niet erg populair zijn.
Op dit moment zijn er slechts 652 persoonsdomeinen,terwijl er 756.482 bedrijfsdomeinnamen geregistreerd staan!

Een derde nieuwe maatregel is de mogelijkheid voor geschillenbeslechting (Alternative Dispute Resolution – ADR) in de vorm van arbitrage.
De arbitrageregeling is in eerste instantie beperkt tot merk- en handelsnaamrecht. Het ligt in de bedoeling om deze regeling verder uit te bouwen. Dit zal invulling krijgen na de evaluatie die na een jaar plaats vindt.
De arbitrageregeling zal van toepassing zijn op alle nieuwe registraties en op mutaties waarbij op grond van het reglement voor registratie via de betrokken deelnemer een nieuw contract tot stand komt tussen SIDN en de houder, bijvoorbeeld bij verhuizing of overdracht van een .nl-domeinnaam.

In de nieuwe regelingen zijn de aanbevelingen van het Domeinnaamdebat verwerkt, waarin de Nederlandse internet-gemeenschap in ruime mate inspraak gehad heeft.

De reglementen en regelingen treden in werking zodra het registratiesysteem is aangepast aan de wijzigingen. De verwachting is dat eind dit jaar de wijzigingen zijn doorgevoerd.
Geactualiseerd: donderdag 29 augustus 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.