Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

100 miljoen breedbandverbindingen!

Leestijd: 2 minuten

Wereldwijd zijn er nu meer dan 100 miljoen breedbandverbindingen. Dat stelt Point Topic, die de conclusie baseert op onderzoeksgegevens betreffende breedbandverbindingen via telefoonlijn, kabel en glasvezel.

Het onderzoeksbureau stelt vast dat breedband één van de snelst groeiende technologieën ooit is. Zo is breedband in kortere tijd veel sneller gegroeid dan GSM. Bij mobiele telefoons duurde het 5,5 jaar om te groeien van tien naar honderd miljoen wereldwijd, breedband bereikte hetzelfde resultaat in 3,5 jaar.

Enkele andere interessante onderzoeksresultaten:

  • China, met al meer dan 12 miljoen breedbandverbingen, zal naar verwachting Korea en Japan binnenkort voorbijstreven.
  • Voice-over-IP-als gerelateerde DSL-dienst-  is 'booming' in Japan.
  • Kabel internet verliest marktaandeel t.o.v. DSL, zij het langzaam.
  • Prijsdalingen en uitbreiding dekkingsgebied hebben ervoor gezorgd dat DSL meer groeide dan kabelinternet. 

Van de breedbandverbindingen  wereldwijd is het merendeel DSL. Van de Top 10 landen met de meeste breedbandaansluitingen hebben alleen de Verenigde Staten en Canada meer kabel- dan (A)DSL-verbindingen. 
Nederland zit 'absoluut' gezien niet in de toptien, d.w.z. wat betreft de meeste breedbandaansluitingen. Grote landen als de Verenigde Staten voeren hier nog altijd met afstand de lijst aan, gevolgd door Japan, Zuid-Korea, China en Canada. Pas op de zesde plaats gevolgd door een Europees land t.w. Duitsland.
Nederland staat echter op de tiende plaats in de Top 10 ranglijst gemeten per hoofd van de bevolking. Denemarken, België, Zweden en Zwitserland staan als enige Europese landen hoger in de ranglijst. Ook in ons land waren er in het derde kwartaal van 2003 meer kabel- (721.700) dan DSL-verbindingen (642.600). Gezien de explosieve (A)DSL groei in de afgelopen maanden ligt de verhouding nu waarschijnlijk heel anders! 

Uit eigen onderzoeksgegevens (Internetten.nl) kunnen we vaststellen dat het aantal breedband aanmeldingen werkelijk gigantisch geweest is in het laatste kwartaal!
Met name de (A)DSL pakketten vlogen als warme oliebollen;-)) de deur uit! Ongetwijfeld veroorzaakt en aangemoedigd door de uitbreiding van het aanbod, de prijzenslag en allerlei spetterende actie-aanbiedingen die 1 januari afliepen!

Onze TOP 5 ranglijst is door gewijzigde acties sinds 1 januari drastisch veranderd, al zijn er wel providers die het actie-termijn verlengd hebben, zoals Concepts, Zon en Tiscali bijvoorbeeld. Verder op de ranglijst staan echter ook nog oude acties van providers (zoals Scarlet) die kennelijk nog in kerstsferen verkeren ;-))...
Stond Wanadoo heel lang in de TOP 5, momenteel bezet Tiscali drie van de vijf plaatsen door het verlengen van de oude actie.  Zon, met Breedband Budget, blijft de ranglijst aanvoeren.

Wat betreft de snelheidsverhogingen van KPN vanaf 15 januari a.s. kunnen we nu definitief meedelen dat ook Tiscali dit doorvoert voor ADSL via KPN. Bij de pakketspecificaties wordt dit z.s.m. aangepast. 

Geactualiseerd: dinsdag 6 januari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie