Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

12move op tweede plaats TOP 5

Leestijd: 2 minuten

Met ingang van vandaag is de ranglijst van de 'TOP 5 goedkoopste ADSL-pakketten' ingrijpend gewijzigd. 

De veroorzaker is 12move die met een scherpe actie van ADSL Super op de tweede plaats is verschenen. 'Helemaal amazing' zo prijst de provider het product aan. Het verbazingwekkende is dat voor € 18,95 (eerste maand € 8,95) zonder datalimiet, zonder aansluitkosten en met een gratis modem een ADSL verbinding van 512/128 Kbit/s geleverd wordt. De netwerkaanbieder is Tiscali.

Hiermee is deze aanbieding niet alleen sneller dan het goedkoopste pakket van Tiscali (Start), maar ook nog veel goedkoper op jaarbasis. Op het eerste gezicht scheelt het slechts één euro per maand, maar wie maandelijks 1,5 GB downloadt -gebaseerd op het gemiddelde verbruik- moet bij Tiscali Start bijbetalen, waardoor het € 52 op jaarbasis scheelt.

12move vergelijkt haar ADSL product zelf  niet alleen met Tiscali, maar ook met die van providers op andere netwerken. Zowel de KPN netwerkaanbieders (Het Net Instap, Wanadoo Go) als die van Versatel (Zonnet Budget) en BBned (Wanadoo Direct) moeten het qua jaarkosten afleggen tegen Tiscali Super. Alleen Wanadoo ADSL Direct is even snel en heeft evenmin een 'vervelende verrassing achteraf'. Dat wil zeggen beide hebben géén datalimiet.

Vergeleken met de andere aanbiedingen van de TOP 5 op Internetten.nl maken de nummers  1, 2 en 3 elkaar niet zoveel qua prijs. Wel qua snelheid en overige diensten. Wie het feit meeneemt dat er bij Quicknet afsluitkosten betaald moeten worden nà opzegging en dat men bij KPN Direct enkel kale toegang heeft zonder verdere diensten, kiest mogelijk toch voor 12move. Uiteraard moet het product dan wel op zijn of haar adres beschikbaar zijn.* Dit is te controleren via de postcodecheck. Via het Overzicht abonnementen kan men de beschikbare pakketten ook onderling vergelijken en online bestellen. 

* 12 move biedt ook een snellere variant ADSL Super Plus tegen een scherpe maandprijs. Bovendien biedt 12move twee abonnementen op het KPN netwerk, indien het Tiscali netwerk niet beschikbaar is.

Geactualiseerd: maandag 3 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie