Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

750.000ste .nl-domeinnaam geregistreerd

Leestijd: 3 minuten

Op 7 augustus 2002 registreerde SIDN de 750.000ste .nl-domeinnaam.

Via de InterNed Services uit Purmerend, werd gisteren de 750.000ste .nl-domeinnaam geregistreerd. Het betreft de domeinnaam autowatch.nl. Autowatch is een merknaam voor een importeur van autoalarmsystemen.

De statistieken op de website van SIDN tonen de historie van de groei van .nl-domeinnamen. De registratie liet vooral in de zomer van 2000 -tijdens de internethype- een grote groei zien.
In november 1998 werd de 50.000ste .nl-domeinnaam geregistreerd,terwijl precies twee jaar later de 500.000ste ingeschreven kon worden. De sterkste groei was toen achter de rug. Nu dus, 21 maanden later, kon de 750.000ste .nl-domeinnaam geregistreerd worden.

De verwachting is dat het aantal domeinnamen de komende tijd nog wel verder zal toenemen, maar dat de groei waarschijnlijk wel zal afvlakken. De miljoenste .nl-domeinnaam kan over ruim twee jaar geregistreerd worden.

Het laatste half jaar zijn er zo'n 90.000 nieuwe .nl domeinnamen geregistreerd. Daar staat tegenover dat in dezelfde periode ruim een derde van dit aantal is opgeheven!
Al 33.000 domeinen opgezegd luidt daarom de veelzeggende titel op Planet Multimedia, waar door navraag bij de SIDN deze cijfers bekend gemaakt werden.
Waarschijnlijk zien domeinnaamkapers langzamerhand ook in dat er geen droog brood meer te verdienen valt in het handelen van onzinnige domeinnamen, destijds vastgelegd om er een slaatje uit te slaan!
Nog steeds menen sommige "louche luiden" echter dat eigenaren van succesvolle sites veel geld willen neertellen voor domeinnamen die slechts één letter verschillen...
Deze bewering is gebaseerd op eigen ervaring;-((

De SIDN is er zelf ook niet in geslaagd te voorkomen dat handelaren domeinnamen inpikten.
Gisteren is bekendgemaakt welk merendeel van de 226 geblokkeerde nl-domeinnamen via loting vrijgegeven zijn. De domeinnamen werden eerder niet vrijgegeven, omdat ze een te algemeen karakter hebben.
Tussen 27 februari en 10 april ontving de SIDN duizenden aanvragen waarvan er 4456 geldig waren.
Door de grote belangstelling heeft de procedure veel tijd gekost, aangezien alle inschrijvingen uitgebreid gecheckt zijn.
Verzekeringen.nl was met een totaal van 359 inschrijvingen verreweg de populairste domeinnaam, die in handen kwam van verzekeraar Achmea.
Per organisatie kon slechts één domeinnaam verloot worden.Het criterium daarbij was het inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel. Grote bedrijven met meerdere dochters maakten hiervan slim gebruik, waardoor hun kans vergroot werd! Ongetwijfeld werden er ook andere slinkse methoden gehanteerd, vanwege de vrees dat de begeerde domeinnaam in andere handen zou vallen.
Helaas behoorde Internetten.nl met haar inschrijving ook niet tot de gelukkigen. Het lot viel iemand anders ten deel. Echter, wie weet staat deze naam binnenkort ook in de etalage met een aantrekkelijk prijskaartje;-))

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.