Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Veel prijsverhogingen voor internet en tv

door Els Werkman Leestijd: 4 minuten

De afgelopen weken was er veel nieuws op het gebied van internet, bellen en tv voor 'thuis'. Veel prijsverhogingen de komende zomer, maar ook zenderaanpassingen en snelheidsverhogingen. Reden om te wisselen van provider?

Nieuwe KPN abonnementen voor thuis

kpn.gifKPN komt vanaf 1 juli met nieuwe abonnementen. Klanten kunnen bij het basisabonnement de extra’s helemaal zelf bepalen. Er komen 4 abonnementen: 1 internet- en 3 internet + tv abonnementen. Bijzonder: bij de oudste telecompartij is bellen uit het standaardpakket verdwenen. 
Keuzemogelijkheden:

  • Vaste telefoonaansluiting voor één euro 
  • Spotify
  • FOX Sports en/of andere zenderpakketten
  • Extra internetsnelheid

De muziekdienst Spotify is nu nog gratis bij de Standaard en Premium abonnementen. En Fox Sports en het Pluspakket gratis bij het Premiumpakket. KPN maakte ook bekend de prijzen van de huidige abonnementen te verhogen en het zenderaanbod te wijzigen. Je krijgt alleen nog de zenders van de eigen provincie en aangrenzende provincies te zien. Lees meer

Online.nl verhoogt de prijzen per 1 juni

online.gifOnline.nl verhoogt per 1 juni de prijzen van haar DSL-internetabonnementen. Het goedkoopste abonnement wordt 25 procent duurder. Voor klanten met een tv-product verandert er niets. De verhoging geldt voor zowel bestaande als nieuwe klanten. De aanbieder geeft als reden voor de verhoging de investeringen in het netwerk en de verbetering van de klantenservice. Lees meer

XS4ALL verhoogt internetsnelheden in april en de prijzen in juli

xs4all.gifInternetprovider XS4ALL heeft 18 april de snelheden van de internetpakketten verhoogd. En op 4 juli volgen de tarieven van de pakketten. Bijvoorbeeld, Internet Compact kost nu 35 euro per maand, dit wordt 40 euro. Ook wordt het een en ander aangepast bij de tv-zenders en gaan de prijzen voor een 3e en 4e TV-ontvanger met 1 euro omhoog, je betaalt dan 5 euro per maand.
Er komen nieuwe extra's, bij de abonnementen Smart, Plus en Pro krijg je gratis een WiFi-versterker. En je kunt gratis gebruik maken van Mobiel Internet Instap, je krijgt elke maand 500 MB voor je mobiel of tablet.

Ziggo verhoogt veel prijzen per 1 juli

ziggo.gifOok Ziggo wijzigt de tarieven per 1 juli. Veel abonnementen voor internet en televisie worden 2,55 euro duurder per maand. Kijk voor de nieuwe prijzen op de website. Naar eigen zeggen is de prijsverhoging nodig vanwege investeringen in het netwerk en de kosten voor series, films en sport op tv. Klanten kunnen hun abonnement wijzigen of opzeggen tot en met 30 juni.

Discovery Networks - verdubbelt de prijzen

discovery.jpgHet moederbedrijf achter de Discovery televisiezenders wil de prijs die gevraagd wordt aan de Nederlandse televisieproviders zo’n beetje verdubbelen. Delta is daarom al gestaakt met het doorgeven van deze kanalen. Online.nl en CanalDigitaal zijn nog aan het onderhandelen, maar echt goed ziet dat er niet uit. Omdat Discovery Networks haar afnemers verplicht alles of niets af te nemen, gaat het in Nederland in ieder geval om alle Discovery zenders (dus inclusief World en Science), Animal Planet, ID, TLC en Eurosport. Delta heeft haar zenderpakket aangevuld met nieuwe/andere informatieve zenders, dat gaat ook gebeuren bij Online.nl en CanalDigitaal als het nodig is. Wij hebben nog niets gehoord over de situatie bij andere televisie aanbieders.

Delta/Zeelandnet - aanpassing zenders per 5 mei

zeelandnet.gifDe Zeeuwse kabelaar heeft per 5 mei haar zenderpakket aangepast. Dit was vrij onverwacht en kwam bovenop de prijsaanpassingen van 1 mei. Dit betrof o.a. inflatiecorrectie en een reguliere verhoging voor stijgende inkoopkosten. Vooral het verdwijnen van Discovery heeft onrust veroorzaakt. Wat zijn die zenderaanpassingen?

  • 6 zenders zijn toegevoegd aan het digitale Standaardpakket, (FOX Sports 1 inclusief Eredivisie wedstrijden, Spike, Nat Geo Wild, HISTORY, Motorsport.tv en Travel Channel. 
  • ID, Animal Planet, TLC, Discovery en Eurosport verdwijnen uit het Standaardpakket (zowel digitaal als analoog).
  • De zenders Discovery World, Discovery Science en Eurosport 2 verdwijnen uit het Pluspakket. 
  • Aan het Pluspakket zijn 5 nieuwe zenders toegevoegd: CI, Fine Living, ShortsTV, Stingray DJAZZ en BBC Entertainment.

Geactualiseerd: maandag 24 augustus 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.