Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Aansluiting Kennisnet via satelliet?

Leestijd: 2 minuten

Minister Hermans heeft deze week in een brief aan de Tweede Kamer gesteld dat negatieve marktontwikkelingen in de kabel- en telecomsector ertoe leiden dat met name het aansluiten van scholen in Friesland, Groningen, Gelderland en Limburg achterblijft. In die gebieden is te weinig in het netwerk geïnvesteerd. De satelliet biedt een goed alternatief voor dat netwerk, maar daar heeft nl.Tree (de bouwer van Kennisnet) meer tijd voor nodig. Minister Hermans spreekt hierover binnenkort met nl.tree.
Als gevolg hiervan treedt er een vertraging op bij de aansluiting van de scholen in het primair onderwijs. In de andere onderwijssectoren zijn wel vrijwel alle scholen aangesloten op Kennisnet. Daarmee behoort Nederland zowel wat de kwaliteit van de aansluitingen als het aantal tot de koplopers in de wereld, aldus het persbericht.

Om de plattelandsscholen via een satellietverbinding aan te sluiten op Kennisnet kan een peperdure aangelegenheid worden!
Zoals op de satellietvergelijking op internetten.nl te zien is, is de goedkoopste tweeweg-internetverbinding (ontvangen én zenden via de schotel) f246,- per maand. De eenmalige kosten bedragen zo'n zevenenhalf mille. Deze aanbieding is van Hertzinger uit Leusden.
De goedkoopste abonnementen van BySky (Ruinen) en Ision (Bunnik) liggen rond de f1500,- per maand! BySky zegt overigens binnenkort met een nieuw aanbod te komen. PK internet zit er met f800,- per maand tussenin, alleen is men hier voor de eenmalige kosten tienduizend gulden meer kwijt!

Conclusie: dankzij (of moet je zeggen ondanks?) de liberalisering is er in grote delen van ons land geen kabel- of ADSL-verbinding mogelijk en moet de overheid alsnog diep in de buidel tasten om openbare gebouwen en instellingen te voorzien van internet via satelliet. De satellietaanbieders kunnen er wel bij varen!Geactualiseerd: vrijdag 9 november 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.