Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Aantal MSN gebruikers verdubbeld

Leestijd: 1 minuut

MSN Messenger is in Nederland een groot succes. Deze week werd de vier miljoenste gebruiker van MSN verwelkomd.  Dit schrijft Emerce.

In 2002 waren er nog geen twee miljoen gebruikers in Nederland. Meer dan 22 miljoen gesprekken worden er per dag gevoerd via MSN. Er wordt in ons land veel meer gechat dan in de landen om ons heen of in Amerika. Maar liefst 85 procent van de internetpopulatie die chat in Nederland gebruikt volgens Nielsen/Netratings MSN Messenger. Tien procent gebruikt ICQ, drie procent zit op Yahoo! Instant Messenger, één procent op Tryllian en één procent op AOL Instant Messenger.

56 procent van de gesprekspartners is man, 44 procent is vrouw. Het merendeel van de chatters (dertig procent) is tussen de 18 en 24 jaar, goede tweede is de groep tussen dertien en zeventien jaar.

Reden van de populariteit is volgens Joost Nienhuis,  directeur van MSN in Nederland, o.a. het feit dat er zoveel breedbandaansluitingen zijn. Ook het feit dat MSN gratis en erg laagdrempelig is, speelt een rol. Zo is 'msn-en' veel goedkoper dan sms-en! 

Geactualiseerd: vrijdag 13 februari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie