Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Aanvragen van domeinnamen nu elektronisch

Leestijd: 2 minuten

Het aanvragen en registreren van .nl-domeinnamen kan vanaf 1 december volledig elektronisch. Dit meldt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), die sinds 1996 verantwoordelijk is voor de uitgifte en registratie van .nl-domeinnamen. De nieuwe procedure moet de afhandeling sneller en efficiënter maken.

Tot nu toe moesten toekomstige domeinnaamhouders een papieren registratiecontract tekenen. De verandering is de eerste stap op weg naar een volledig elektronisch registratieproces. 

Hoe werkt het? 
Iedereen kan via zogeheten 'deelnemers' (vooral internetproviders) .nl-domeinnamen bij SIDN aanvragen. De deelnemer identificeert de aanvrager en zorgt ervoor dat de aanvrager een overeenkomst aangaat met SIDN. Voorheen ging dit via een papieren formulier. Vanaf 1 december kan de aanvrager elektronisch akkoord gaan. Hoe de 'deelnemer' het nieuwe registratieproces precies inricht mag hij zelf weten, mits hij voldoet aan de voorwaarden die SIDN stelt.

Aanvragen en registreren via tussenpersonen blijft
Ook bij het nieuwe registratiesysteem kunnen particulieren, bedrijven of organisaties die een .nl-domeinnaam willen aanvragen, zich niet rechtstreeks aanmelden bij SIDN. Zij zullen dit moeten blijven doen via een tussenpersoon, veelal een hostingprovider. Op Internetten.nl kunt u de providers die deelnemer zijn, vergelijken en domeinnamen aanvragen, al dan niet met een hostingpakket.

In de tweede helft van 2007 zal ook het doorgeven van wijzigingen en het opzeggen van domeinen elektronisch kunnen.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie