Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ACM: Telecomproviders gaan goed om met internetverkeer

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Logo Autoriteit Consument en MarktTelecomproviders gaan goed om met internetverkeer. Zij houden zich allemaal aan de regels voor netneutraliteit. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). 

Netneutraliteit

Internetaanbieders moeten je vrij en open toegang bieden tot het internet. Zij mogen internetdiensten, websites of apps niet zomaar blokkeren of meer kosten vragen voor het gebruik van bepaalde websites of apps. Dit wordt netneutraliteit genoemd. Kortom, aanbieders moeten er voor zorgen dat het internetverkeer in goede banen wordt geleid.

In Nederland is de ACM verantwoordelijk voor toezicht op netneutraliteit. De toezichthouder startte een onderzoek om kennis te verzamelen over Traffic Management; een verzameling technieken die ingezet wordt om het internetverkeer op telecomnetwerken in goede banen te leiden.

Traffic Management

ACM heeft uitgezocht hoe telecomproviders omgaan met Traffic Management. De waakhond vergelijkt het letterlijk met het regelen van het verkeer op de snelweg. Vrachtwagens blijven rechts rijden en politie en ambulance mogen via de vluchtstrook. Het internetverkeer werkt volgens hun met een soortgelijke prioritering. 

Onderzoek ACM

Uit het onderzoek is gebleken dat telecomaanbieders het internetverkeer niet discrimineren op basis van inhoud en toepassingen. Wel heeft een aantal aanbieders na gesprekken met de ACM duidelijkere informatie in hun algemene voorwaarden opgenomen. De conclusie van de ACM is dat het Traffic Management van alle Nederlandse telecomproviders voldoet aan de eisen van netneutraliteit.

Meer weten over vrije toegang tot het internet?

Lees op ConsuWijzer in welke 3 situaties je provider de toegang tot internet mag blokkeren of beperken.

Geactualiseerd: dinsdag 14 januari 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.