Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

ACM ziet kansen en risico's op alles-in-1 markt

door Marit Veldkamp Leestijd: 3 minuten

poliswijzer-ACM.jpgSteeds meer telecomaanbieders combineren vaste- en mobiele diensten. Deze trend biedt kansen maar brengt volgens de Autoriteit Consument & Markt ook risico's met zich mee. Wordt het overstappen naar een andere provider daardoor moeilijker en leidt het tot minder keus en voordeel?

Alles-in-1 voordeliger

Het kan voor consumenten voordelig zijn om meerdere telecomproducten in één bundel af te nemen. Maar het combineren van vaste en mobiele telecomdiensten in één bundel kan het ook moeilijker maken om over te stappen naar een andere aanbieder, zegt de ACM. En de opkomst van deze bundels zou de positie van kleinere aanbieders kunnen verzwakken. Ook het toevoegen van gratis films en series of sportuitzendingen aan bundels kan aantrekkelijk zijn voor consumenten, maar kent daarnaast risico’s voor concurrentie. Op termijn kan dat juist leiden tot minder keus en minder voordeel, zo blijkt uit een voorlopige analyse van de toezichthouder. De ACM wil voor verder onderzoek betrokkenen horen. Tot dinsdag 11 april 2017 kan iedereen reageren op de inhoud van de rapportage.

Alles-in-één pakketten

Bij veel providers kun je al 4 diensten combineren en een zogenaamd quad play (4-in-1) pakket afnemen. Dit levert in veel gevallen een korting op. Veel consumenten kiezen voor internet, televisie en vast bellen in één pakket bij dezelfde aanbieder. Maar tegenwoordig kun je ook je mobiele abonnementen combineren. De voordelen zijn per aanbieder verschillend: zo betaal je bij de één geen aansluitkosten, bij de ander krijg je korting op je mobiele factuur of een gratis zenderpakket. Wel is het zo dat je voor je mobiele abonnement en vaste aansluiting twee losse contracten krijgt.

KPN

KPN biedt sinds 2013 al quad play aan onder de naam Compleet. Je kunt kiezen voor 5 euro korting op je mobiele factuur, dubbel zoveel data, gratis onderling bellen en gratis zenders en films. Bij de dochters XS4ALL en Telfort is het ook mogelijk mobiele en vaste producten met elkaar te combineren.

VodafoneZiggo

Met 45% marktaandeel is de provider de grootste met het aantal breedband aansluitingen. Onlangs werd de fusie voltooid en is het bedrijf de tweede provider die een mobiel én vast netwerk heeft. De verwachting is dan ook dat ze binnenkort met vergelijkbaar voordeel als KPN komen. Dit geldt overigens ook voor T-Mobile, die de vaste diensten van Vodafone heeft overgenomen. De verwachting is dat zij ook met combinatievoordeel zullen komen. 

Benieuwd wat voor voordeel er voor jou te behalen valt? Wij hebben op onze site de filter 'Combinatievoordeel', hiermee kun je direct zien welke extra voordelen je als bestaande klant kunt krijgen. Dit wordt weergeven in de groene balk. Doe meteen de postcode check!

KPN combinatievoordeel.jpg

Geactualiseerd: woensdag 12 juli 2023

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.